Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ν. Τσούκαλης: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο διάσπασης της ΔΗΜΑΡ

ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Η Δημοκρατική Αριστερά εισέρχεται σε μια δύσκολη προσυνεδριακή διαδικασία γιατί το Συνέδριο του Δεκεμβρίου θα πρέπει να αποσαφηνίσει και να διευκρινίσει κολοσσιαία πολιτικά ζητήματα και ζητήματα φυσιογνωμίας του κόμματος» τονίζει, σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης.

«Τα ερωτήματα είναι υπαρκτά, έχουν τεθεί ήδη και έχει ανοίξει ο έντονος διάλογος ο εσωκομματικός. Οι διάφορες διενέξεις ή αντιθέσεις θα οδηγηθούν μέχρι το Συνέδριο και το Συνέδριο αποφασιστικά και κυρίαρχα θα λύσει τις οποιεσδήποτε διαφορές. Κανένα μα κανένα ενδεχόμενο διάσπασης δεν βλέπω στη Δημοκρατική Αριστερά, με δεδομένο ότι η ΔΗΜΑΡ θα παίξει σημαίνοντα ρόλο στις εξελίξεις».

Όπως σημειώνει ο κ. Τσούκαλης, «η ουσία της διαφωνίας στην ΚΕ του κόμματος ή -αν θέλετε- θα χρησιμοποιήσω το σωστό όρο του βαθύτατου προβληματισμού είναι ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει η ΔΗΜΑΡ, δηλαδή ένα σύγχρονο αριστερό κόμμα, στις νέες συνθήκες τις οποίες βίωσε, αλλά και θα βιώσει με πλέον έντονο τρόπο η Ελλάδα και η Ευρώπη το επόμενο διάστημα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι «το ενδεχόμενο εκλογών τους επόμενους μήνες μόνο ζημιά πρόκειται να προκαλέσει στη χώρα».

Ερωτηθείς αν η ΔΗΜΑΡ βλέπει να υπάρχουν γέφυρες με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσούκαλης αναφέρει: «Ο χώρος του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, που εμείς λέμε ότι πρέπει να συγκροτηθεί, καταλαμβάνει πολιτικές -κοινωνικές δυνάμεις που εκτείνονται και εντός του ΠΑΣΟΚ και εντός του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε τμήματα του λεγόμενου δημοκρατικού φιλελευθερισμού. Σε αυτόν τον κόσμο απευθυνόμαστε και αυτή πιστεύουμε και εκτιμούμε ότι θα είναι η μεγάλη κοινωνική βάση της νέας παράταξης. Όσον αφορά την πολιτική έκφραση του ΠΑΣΟΚ έτσι όπως εκδηλώνεται σήμερα με τις ασκούμενες πολιτικές είναι αδύνατη η οποιαδήποτε συνεννόηση. Εξάλλου αυτό ήταν και το σημείο τριβής με την μειοψηφία του κόμματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ΔΗΜΑΡ δεν θα συμμετάσχει στην παρέλαση λόγω Χρυσής Αυγής

Νέος εσωκομματικός μπελάς για τον Φώτη Κουβέλη! Aπασφάλισε ο Λυκούδης

Φώτης Κουβέλης: Μην δεχθείτε τις απαιτήσεις της τρόικας

ΔΗΜΑΡ: Φαινόμενα που επιβάλλουν φαύλο κύκλο βίας και αίματος

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε