Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Νάσος Ηλιόπουλος: Θα φτιάξουμε άμεσα μια νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα

Νάσος Ηλιόπουλος: Θα φτιάξουμε άμεσα μια νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα
Eurokinissi

Η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου είναι πλέον παρελθόν από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το πρωί της Πέμπτης (23.11.2023) Νάσος Ηλιόπουλος και Αλέξης Χαρίτσης παρέδωσαν επιστολή στον Κώστα Τασούλα ανακοινώνοντας και επίσημα την αποχώρησή τους από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος και Αλέξης Χαρίτσης μαζί με ακόμα 6 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτητοποιήθηκαν και αναμένεται να συγκροτήσουν άμεσα μια νέα Κ.Ο. 

Συγκεκριμένα, ο Νάσος Ηλιόπουλος αποχωρώντας, μαζί με τον Αλέξανδρο Χαρίτση, από το γραφείο του προέδρου της Βουλής επιβεβαίωσε ότι «αυτή τη στιγμή μιλάμε για 11 ανθρώπους που έχουν αποχωρήσει από το ΣΥΡΙΖΑ, οπότε ναι, είμαστε συνολικά 11».

Πρόκειται για τους 9 βουλευτές της ομάδας Αχτσιόγλου και τους Τσακαλώτο και Πέρκα, που αποχώρησαν πριν λίγες μέρες από τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη δική τους ομάδα, την τάση της «Ομπρέλας».

«Είναι μια δύσκολη απόφαση. Για εμάς, είναι η μόνη απόφαση με την οποία αισθανόμαστε ότι μπορούμε να υποστηρίξουμε το πολιτικό πλαίσιο με το οποίο εκλεχτήκαμε και με όλα αυτά τα οποία λέγαμε όλα αυτά τα χρόνια. Το κρίσιμο για εμάς είναι να κάνουμε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Νάσο Ηλιόπουλο η νέα αριστερή Κ.Ο. θα σχηματιστεί άμεσα και μάλιστα, πριν από τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή.

Σε ερώτηση κοινοβουλευτικού συντάκτη αν αληθεύουν οι πληροφορίες που θέλουν τον κ. Χαρίτση να αναλαμβάνει την προεδρία της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο κ. Ηλιόπουλος απέφυγε να απαντήσει παραπέμποντας στο αμέσως επόμενο διάστημα.

«Να περιμένετε λίγες μέρες και θα τα δείτε όλα» είπε. «Κάντε υπομονή λίγες μέρες κα θα τα δείτε όλα», συμφώνησε από την πλευρά του και ο κ. Χαρίτσης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις