Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

ΝΑΤΟ: Μια ανάσα Μητσοτάκης και Ερντογάν στην «οικογενειακή φωτογραφία»

ΝΑΤΟ: Μια ανάσα Μητσοτάκης και Ερντογάν στην «οικογενειακή φωτογραφία»

Σε απόσταση αναπνοής ήταν Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην «οικογενειακή φωτογραφία» που είθισται να βγάζουν οι ηγέτες στις Συνόδους Κορυφής.

Στο Βίλνιους της Λιθουανίας όπου γίνεται η Σύνοδος του ΝΑΤΟ, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάθεται στην μπροστινή σειρά και ακριβώς από πίσω του είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Υπενθυμίζεται ότι αύριο το μεσημέρι θα γίνει η συνάντηση των δυο ηγετών, η πέμπτη κατά σειρά σε μια περίοδο σχετικής νηνεμίας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην αυριανή του συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  εξέφρασε την ελπίδα να πραγματοποιηθεί ένα πρώτο βήμα επανεκκίνησης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, επιμένοντας ότι Ελλάδα και Τουρκία δεν είναι καταδικασμένες να ζουν σε περιβάλλον έντασης.

«Μπορούμε – είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός – δυο ηγέτες με νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή να συμφωνήσουμε σε έναν οδικό χάρτη που θα οδηγήσει στην επίλυση της μιας και μόνης διαφοράς που έχουμε με την Τουρκία, δηλαδή την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ».

Και συμπλήρωσε πως «Έχει διαμορφωθεί ένα θετικό κλίμα τους τελευταίους μήνες στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας και ευελπιστώ και προσβλέπω ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε πάνω σε αυτό το θετικό κλίμα και να κάνουμε κάποια σημαντικά βήματα προόδου, που θα είναι προς όφελος και των δύο λαών μας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις