Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Ναυάγιο στην Πύλο – Μαξίμου: Η οριστική κρίση για τα αίτια της τραγικής απώλειας επαφίεται στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη

Ναυάγιο στην Πύλο – Μαξίμου: Η οριστική κρίση για τα αίτια της τραγικής απώλειας επαφίεται στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη

Στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και στα αρμόδια εντός κράτους δικαίου όργανα επαφίεται να εκφέρουν οριστική κρίση για το ναυάγιο στην Πύλο, σημειώνει το γραφείο Τύπου του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, Ιωάννη Σαρμά.

Ειδικότερα, αναφορικά με το ναυάγιο στην Πύλο το γραφείο Τύπου του υπηρεσιακού πρωθυπουργού αναφέρει πως «Η διαπίστωση των συνθηκών και των αιτίων της μοιραίας ανατροπής και βύθισης του αλιευτικού σκάφους, με συνέπεια την τραγική απώλεια πολυάριθμων συνανθρώπων μας, προϋποθέτει ενδελεχή έρευνα των πραγματικών γεγονότων και πολύπλοκες τεχνικές κρίσεις, ώστε να αναδειχθούν, με την επιβαλλόμενη ακρίβεια και πληρότητα, τα περιστατικά του ναυαγίου και τα δεδομένα έρευνας και διάσωσης που αντιμετώπισαν οι αρμόδιοι φορείς».

Προσθέτει δε πως «Η κυβέρνηση ακούει, καταγράφει και αξιολογεί με προσοχή όλες τις σχετικές πληροφορίες, γνώμες και απόψεις, η θέση της όμως είναι ότι επαφίεται στα αρμόδια εντός κράτους δικαίου όργανα και ιδίως στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη να εκφέρουν θεσμικά οριστική κρίση. Εξυπακούεται ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα συνεχίσει να ενημερώνει, παρέχοντας πληροφορίες και διασαφηνίσεις για το ναυάγιο».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις