Πέμπτη, 30 Μαΐ
26oC Αθήνα

ΝΔ: Αντισυνταγματική η πρόταση Σπίρτζη για τα πρόστιμα – Η οδική ασφάλεια θέλει σχέδιο, όχι παιχνίδια

ΝΔ: Αντισυνταγματική η πρόταση Σπίρτζη για τα πρόστιμα – Η οδική ασφάλεια θέλει σχέδιο, όχι παιχνίδια

Ιδιαίτερα εθνικό ζήτημα χαρακτηρίζει την οδική ασφάλεια με ανακοίνωσή της η ΝΔ, και την καλεί να αναλάβει ευθύνες. Παράλληλα την κατηγορεί ότι αντιμετωπίζει το ζήτημα με προχειρότητα και τάσσεται κατά της πρότασης Σπίρτζη για τα πρόστιμα.

«Η κυβέρνηση οφείλει, επιτέλους, να σοβαρευτεί και να συνειδητοποιήσει ότι η οδική ασφάλεια αποτελεί ένα ιδιαίτερα κρίσιμο εθνικό ζήτημα, για να το αντιμετωπίζει με τη γνωστή της προχειρότητα και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα» αναφέρει η ΝΔ.

Η Πειραιώς υπενθυμίζει ότι τον περασμένο Μάρτιο, η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει ότι σχεδιάζει αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και κατηγορεί τον κ. Σπίρτζη ότι επτά μήνες μετά, προκαλεί και πάλι σύγχυση.

«Η πρόταση Σπίρτζη “τα πρόστιμα να επιβάλλονται ανάλογα με το εισόδημα των πολιτών”, εκτός από κοινωνικά άδικη -καθώς τα αυξημένα πρόστιμα θα κληθούν να τα πληρώσουν μόνον οι νομοταγείς φορολογούμενοι που δηλώνουν όλα τα εισοδήματα τους- είναι και ευθέως αντισυνταγματική» τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημειώνει ότι έχει, εδώ και καιρό, καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο συγκεκριμένων προτάσεων.

«Θα φέρει, επιτέλους, η κυβέρνηση στη Βουλή το θέμα για να το συζητήσουμε με τη σοβαρότητα που του αρμόζει; Η οδική ασφάλεια απαιτεί Εθνικό Σχέδιο, όχι μικροκομματικά παιχνίδια!» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις