Κυριακή, 26 Μαΐ
22oC Αθήνα

ΝΔ για 26 χρόνια από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή: Σφράγισε την επιστροφή της Δημοκρατίας

ΝΔ για 26 χρόνια από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή: Σφράγισε την επιστροφή της Δημοκρατίας
Φωτογραφία: Eurokinissi

Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου, συμπληρώνονται 26 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή και η Νέα Δημοκρατία τιμά τη μνήμη του πολιτικού που επηρέασε την περίοδο της Μεταπολίτευσης στην Ελλάδα.

Στην ανακοίνωση της ΝΔ για την επέτειο θανάτου Κωνσταντίνου Καραμανλή, τονίζεται πως ήταν αυτός που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας. Γίνεται μάλιστα αναφορά και στις Ευρωεκλογές, επισημαίνοντας πως εξακολουθεί να είναι επίκαιρη η κορυφαία επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή: αυτήν της Ευρώπης και του δυτικού δημοκρατικού κόσμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας, Κωνσταντίνο Καραμανλή. Τον πολιτικό ο οποίος σφράγισε με την παρουσία του την επιστροφή της Δημοκρατίας και την ένταξη του τόπου στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Ενώ με την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, άνοιξε τον δρόμο για την ενότητα και τη συλλογική προκοπή της κοινωνίας μας.

Στα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης, περίοδο κατά την οποία η προσωπική διαδρομή του Κωνσταντίνου Καραμανλή ταυτίστηκε όσο ποτέ με τη διαδρομή της χώρας, η σκέψη μας επιστρέφει στα διδάγματά του. Στην αλήθεια, τον ορθό λόγο και την τόλμη που διέκριναν το έργο του. Δίπλα στον κοινωνικό προσανατολισμό. Την πίστη στην ανάπτυξη. Και την προσήλωση στο καθήκον για μια Πατρίδα ασφαλή και περήφανη.

Αυτές τις αρχές διατηρούμε και ανανεώνουμε στις μέρες μας, τιμώντας τη μνήμη του ιστορικού ηγέτη. Πολύ περισσότερο εν όψει Ευρωεκλογών, που κάνουν επίκαιρη την κορυφαία του επιλογή: αυτήν της Ευρώπης και του δυτικού δημοκρατικού κόσμου. Μένουμε πιστοί, λοιπόν, στην τροχιά ευθύνης και προόδου που εκείνος χάραξε. Ώστε με σίγουρα βήματα να οικοδομήσουμε τη νέα Ελλάδα στη νέα Ευρώπη του αύριο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις