Πολιτική

ΝΔ για Ανδρουλάκη: Αμετανόητος, αδιάβαστος αλλά και ο καλύτερος «τροφοδότης» των δυνάμεων της τοξικότητας

«ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τις απαράδεκτες καταγγελίες του περί «συγκάλυψης» από την κυβέρνηση με αοριστολογίες και χωρίς να απαντήσει στα ερωτήματα 'ποιον και γιατί'».
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανακοίνωση κατά του Νίκου Ανδρουλάκη εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Η Νέα Δημοκρατία τονίζει χαρακτηριστικά πως ο Νίκος Ανδρουλακης στη συνέντευξη στον Νίκο Ευαγγελάτο και το Live News «εμφανίστηκε αμετανόητος, αδιάβαστος αλλά και ως ο καλύτερος «τροφοδότης» των δυνάμεων της τοξικότητας».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά: Αρχικά, ο κ Ανδρουλάκης, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις σε διαδοχικές ερωτήσεις, δεν γνώριζε ότι το κόμμα του είχε υπερψηφίσει διάταξη τομή που είχε φέρει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη για την εδραίωση και ενίσχυση του κράτους δικαίου στη χώρα μας, με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Η διάταξη αυτή δίνει τη δυνατότητα στην Ολομέλεια των Ανώτατων Δικαστηρίων και στην Ολομέλεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, να διατυπώνουν γνώμη για την επιλογή της ηγεσίας των αντίστοιχων δικαστηρίων. Επειδή ο κ. Ανδρουλάκης μάλλον δεν γνωρίζει τι ψηφίζει ο ίδιος και συνολικά το ΠΑΣΟΚ, τον καλούμε να διαβάσει προσεκτικά το άρθρο 27 του νόμου 5123/2024.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τις απαράδεκτες καταγγελίες του περί «συγκάλυψης» από την κυβέρνηση με αοριστολογίες και χωρίς να απαντήσει στα ερωτήματα «ποιον και γιατί».

Ο ίδιος επέμεινε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη επιχειρώντας να συμψηφίσει την αντιθεσμική του στάση με παλαιότερες καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας κατά συγκεκριμένων παρεμβάσεων που γίνονταν στη δικαιοσύνη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο ακόμα και στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ο συμψηφισμός αυτός δεν είναι απλώς επικίνδυνος αλλά «ξεπλένει» και τις πιο μαύρες ημέρες για τη Δικαιοσύνη, της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ, όταν ακόμα και σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Στ. Κοντονή λειτουργούσαν στο Μαξίμου «παραϋπουργεία Δικαιοσύνης».

Για όλο αυτό το κλίμα τοξικότητας στο πολιτικό σκηνικό, ο κ. Ανδρουλάκης δεν είναι άμοιρος ευθυνών, αλλά τροφοδότης με τις «ετυμηγορίες» του περί «ενορχηστρωτή της συγκάλυψης”, αλλά και την απαράδεκτη στοχοποίηση του πρώην Προέδρου της Βουλής και επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας για δήθεν απόκρυψη δικογραφιών, η οποία διαψεύσθηκε από άλλους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

«Αποκορύφωμα» της συνέντευξης του κ. Ανδρουλάκη η δήλωσή του ότι είναι έτοιμος να κυβερνήσει, χωρίς το κόμμα του να διαθέτει πρόγραμμα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δεύτερη παραίτηση από το κόμμα Κασσελάκη σε 24 ώρες: «Χαιρέτησε» και ο Μιχάλης Χουρδάκης - «Ένας κύκλος ολοκληρώθηκε»
Μετά τη Θεοδώρα Τζάκρη, την αποχώρησή του από τους Δημοκράτες ανακοίνωσε και ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, αποφεύγοντας προσωπικές αιχμές ή χαρακτηρισμούς
Μιχάλης Χουρδάκης
ΕΛΑΣ κατά κυβέρνησης για την ακρίβεια: «Οι πολίτες θέλουν φθηνότερο καλάθι, όχι ακριβότερες δικαιολογίες»
Το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα επιτίθεται στο Μαξίμου για το τέλος του πλαφόν στα περιθώρια κέρδους και τη συμφωνία με τη βιομηχανία τροφίμων για πάγωμα τιμών
ΕΛ.Α.Σ. 8
Η «δεξιά στροφή» Κασσελάκη, η έξοδος Τζάκρη και τα μηνύματα από τη ΝΔ
Η αποχώρηση της πρώην αντιπροέδρου από τους Δημοκράτες ανέδειξε την ιδεολογική μετατόπιση του κόμματος προς το φιλελεύθερο Κέντρο – Τι λένε Μαρινάκης και Γεωργιάδης για τα σενάρια προσέγγισης με την Πειραιώς
Γεωργιάδης, Θεοδωρικάκος, Πλακιωτάκης και Κασσελάκης 8