Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

ΝΔ για δημοψήφισμα: “Εξυπηρετούν το λόμπι της δραχμής”

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μια ώρα περίπου συνεδρίασε το πρωί του Σαββάτου, εκτάκτως, το άτυπο πολιτικό συμβούλιο της Νέα Δημοκρατίας, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλά για κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησαν πως με το δημοψήφισμα εξυπηρετεί το λόμπι της δραχμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της Συγγρού, το συμπέρασμα που βγαίνει από όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ είναι ότι “τώρα αποκαλύπτεται η κρυφή ατζέντα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Έκαναν σκόπιμη καθυστέρηση, έμπλεξαν τη χώρα στη δημιουργική ασάφεια και φανερώθηκαν οι πραγματικοί σκοποί τους”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε τηλεφωνικά λίγα λεπτά πριν από το διάγγελμα του πρωθυπουργού από τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση για την απόφαση της κυβέρνησης

Στη Συγγρού υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση εξυπηρετεί το λόμπι της δραχμής. “Το πραγματικό ερώτημα που πραγματικά θέτουν στον ελληνικό λαό είναι ευρώ ή δραχμή”, αναφέρουν πηγές της Συγγρού.

Μέλη του πολιτικού συμβουλίου αποχωρώντας από τη συνεδρίαση υπογράμμιζαν ότι “δεν λέμε τίποτα τώρα, είναι κρίσιμες οι ώρες δεν βοηθάει αυτή την ώρα να μιλάμε. Θα δώσουμε μάχη στη Βουλή σε όλα τα επίπεδα είναι κρίσιμες οι ώρες δεν βοηθάει”.

Άλλο στέλεχος σημείωνε “θα κλιμακώσουμε τις ενέργειές μας στη Βουλή. Θα δώσουμε τη μάχη για την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη”.

Τέλος, τα περισσότερα μέλη του πολιτικού συμβούλιο απέφυγαν να ανοίξουν τα χαρτιά τους για το ποιες κινήσεις θα ακολουθήσει η ΝΔ τις επόμενες ώρες στη Βουλή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε