Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

ΝΔ για οφειλές Λαυρεντιάδη σε ΔΕΠΑ: Βαθύτατα διεφθαρμένη η κυβέρνηση

ΝΔ

Για σκάνδαλο της κυβέρνησης κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή νέες αποκαλύψεις για τις οφειλές Λαυρεντιάδη στην ΔΕΠΑ.

Τα επίσημα πρακτικά των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ), που αφορούσαν στα ογκούμενα χρέη της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ELFE) προς την ΔΕΠΑ, αποκαλύπτει ο “Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής”.

Σύμφωνα με τα πρακτικά, ο τότε διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Θεόδωρος Κιτσάκος -που πλέον διώκεται σε βαθμό κακουργήματος– ενημέρωνε το Διοικητικό Συμβούλιο πως από το 2015 ως και το 2017 οι αρμόδιοι υπουργοί είχαν πλήρη και τακτική ενημέρωση για τη διόγκωση των χρεών της ELFE του ομίλου Λαυρεντιάδη.

Με αφορμή την δημοσιοποίηση των πρακτικών, η Νέα Δημοκρατία ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, αναφέροντας  πως “ηθικοί αυτουργοί αυτού του πολύ σοβαρού σκανδάλου είναι κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες”.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης “οι κ. Δραγασάκης, Φλαμπουράρης, Σκουρλέτης, Σταθάκης, Τζάκρη και Πιτσιόρλας κατονομάζονται δημόσια από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ  κ. Θεόδωρο Κιτσάκο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι στιγμής κάνουν σαν να μη συμβαίνει τίποτε, καλούνται να πάρουν άμεσα θέση γύρω από αυτήν τη σκοτεινή υπόθεση που έχει ζημιώσει με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τη ΔΕΠΑ και τελικά τους Έλληνες φορολογούμενους”.

Η Νέα Δημοκρατία στρέφει όμως τα πυρά της και προς τον πρωθυπουργό προσωπικά αναφέροντας ότι “ο κ. Τσίπρας που έκανε πως δεν άκουσε όσα του είπε πριν από λίγες ημέρες από το βήμα της Βουλής ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, οφείλει να δώσει σαφείς εξηγήσεις  για τους χειρισμούς του κ. Κιτσάκου και των υπουργών του. Όπως, επίσης, οφείλει να διευκρινίσει αν γνώριζε ο ίδιος τους χειρισμούς του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΠΑ τους οποίους καθ’ ομολογία του κ. Κιτσάκου ενέκριναν οι υπουργοί του”.

“Το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ προστίθεται σε μια μακρά αλυσίδα σκανδάλων -από τα βλήματα του κ. Καμμένου μέχρι τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα- που δείχνει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δεν είναι μόνο επιζήμια για τον τόπο και τους πολίτες, αλλά και βαθύτατα διεφθαρμένη, όπως άλλωστε αποδεικνύουν όλες αυτές οι δυσώδεις υποθέσεις. Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες απαιτούν να γίνει γνωστή η αλήθεια. Και οι υπεύθυνοι να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης, καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις