Πολιτική

ΝΔ για το νέο βίντεο για την φωτιά στο Μάτι: Η κυβέρνηση είπε ασύστολα ψέμματα

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει με ανακοίνωσή της η ΝΔ μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο από την εφημερίδα Καθημερινή που δείχνει απο που ξεκίνησε η φωτιά που οδήγησε στην εθνική τραγωδία.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Το βίντεο που δημοσιοποίησε σήμερα η “Καθημερινή” αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση είπε ασύστολα ψέματα ακόμη και για την εθνική τραγωδία. Το οπτικό υλικό επιβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε κανένα σχέδιο οργανωμένου εμπρησμού, όπως υποστήριξε στη διαβόητη συνέντευξη Τύπου ο κ. Τζανακόπουλος. Πόσο μάλλον αποσταθεροποίησης της Κυβέρνησης, όπως έχουν υπαινιχθεί οι κ. Τσίπρας και Σκουρλέτης», τονίζει η ΝΔ.

Και συνεχίζει: «Το βίντεο επιβεβαιώνει ακόμη, ότι υπήρχε χρόνος έγκαιρης παρέμβασης της πυροσβεστικής που δεν αξιοποιήθηκε. Γι αυτό και τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα είναι αμείλικτα:

Γιατί καθυστέρησαν να φτάσουν τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα και να προλάβουν τη φωτιά πριν αυτή πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις;

Τι ώρα πέταξαν τα πρώτα εναέρια μέσα στην περιοχή;

Και κυρίως: Γιατί δεν δόθηκε ποτέ εντολή εκκένωσης στο Μάτι για να μην θρηνήσουμε 96 συμπολίτες μας;

Η Κυβέρνηση αντί να στήνει επικοινωνιακές παραστάσεις, οφείλει να δώσει επιτέλους συγκεκριμένες απαντήσεις. Το οφείλει όχι μόνον στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας, αλλά και σε όλους τους πολίτες που απαιτούν οι ευθύνες να εντοπιστούν και κυρίως να αποδοθούν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καρυστιανού για την αποχώρηση του Κοκοτσάκη: «Η Ελπίδα για τη Δημοκρατία ανήκει σε κάθε πολίτη – Αναρτήθηκε η επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος»
«Οι αιτιάσεις είναι γενικές, ξεκάθαρα πρόωρες και άδικες, χωρίς ένα συγκεκριμένο γεγονός να τις στηρίζει, και διατυπώνονται τη στιγμή ακριβώς που καλούμε ολόκληρη την κοινωνία να συμμετέχει», ήταν το μήνυμα της Μαρίας Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού
Ανδρουλάκης: Αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ισχυρό κόμμα στις εκλογές και έχουμε πολιτική εικόνα Μητσοτάκη – Τσίπρα, θα μπούμε στη μηχανή του χρόνου
«Αν είχα κάνει στη χώρα, στους θεσμούς, στην οικονομία και στην κοινωνία, ό,τι έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας, θα είχα εξαφανιστεί από το πολιτικό προσκήνιο»
Νίκος Ανδρουλάκης 5
Όσα έγιναν στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Καλέντζι για τα 30 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου
Ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, παρεμβάσεις του Γιώργου Παπανδρέου και του Κώστα Σκανδαλίδη, καθώς και προβολή αφιερωματικού βίντεο στη μνήμη του ιδρυτή του κόμματος
Ανδρέας Παπανδρέου