Πολιτική

ΝΔ για Βούτση: Να μην ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη

Νίκος Βούτσης και Κυριάκος Μητσοτάκης συγκρούστηκαν άγρια το βράδυ της Τρίτης (18.12.2018) κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Και η κόντρα ανάμεσα στη ΝΔ και τον πρόεδρο της Βουλής φαίνεται πως δεν θα τελειώσει εδώ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά την… πρόταση – πρόκληση του προέδρου της Βουλής προς τη ΝΔ να του… κάνει πρόταση μομφής, πηγές της Νέας Δημοκρατίας “σήκωσαν το γάντι” και κάλεσαν τον Νίκο Βούτση “να μην ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη”.

[read4more]

«Ας μην ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη ο κ. Βούτσης. Οι πράξεις του θα δείξουν αν κατάλαβε τι έκανε» ανέφεραν πηγές της Νέας Δημοκρατίας και… κάλεσαν τον πρόεδρο της Βουλής «να μη συμπεριφέρεται σαν κομματάρχης». «Έλαβε σαφές μήνυμα από την αξιωματική αντιπολίτευση», ανέφεραν.

Νωρίτερα, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Νίκος Βούτσης είχε ουσιαστικά προκαλέσει την αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση μομφής σε βάρος του. «Εκ του συντάγματος υπάρχει σαφής διεργασία ενστάσεων, αντιρρήσεων για τον πρόεδρο της Βουλής και την έναρξη διαδικασίας, αν κάποια πολιτική δύναμη θέλει», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο καυγάς

Ο καυγάς ανάμεσα στον πρόεδρο της Βουλής και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξέσπασε κατά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον προϋπολογισμό. Ο Νίκος Βούτσης μέχρι να… ανάψει η φωτιά είχε παρέμβει μόνο μία – δυο φορές για να ζητήσει από το Σώμα να κάνει ησυχία.

Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε σε μια βουλευτή της αντιπολίτευσης, δείχνοντας με τον τρόπο του ότι ενοχλήθηκε από την συμπεριφορά της. Οργισμένος ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε: “Είπατε κάτι; Αν είστε κουρασμένη μπορείτε να περάσετε έξω“!

Αμέσως… παρενέβη ο Νίκος Βούτσης, λέγοντας: “Παρακαλώ μην κάνετε υποδείξεις”!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε απευθυνόμενος στην βουλευτή: “Υποδείξεις τέτοιες όχι σε μένα! Να περάσετε έξω!“.

Ο Νίκος Βούτσης… επέμεινε: “Κύριε πρόεδρε, εγώ προεδρεύω. Δεν προεδρεύετε εσείς. Και δι’ εμού να μιλάτε”.

Να κάνετε σωστά την δουλειά σας“, επανήλθε ο αρχηγός της ΝΔ, συμπληρώνοντας πως “φέρεστε ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι της Βουλής. Αρκετά πια! Αν δεν μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας κατεβείτε κάτω”.

Για να συνεχίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας “κατεβάστε τον τόνο της φωνής σας τώρα, αν δεν μπορείτε να επιβάλλετε την τάξη θα την επιβάλω εγώ”.

Εκεί πέταξε νέο “καρφί” προς τον Νίκο Βούτση ότι συμπεριφέρεται έτσι επειδή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, για να λάβει την απάντηση από τον πρόεδρο της Βουλής πως “εσείς βρίσκεστε 4 χρόνια σε προεκλογική περίοδο“.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαρακόπουλος για Συνταγματική Αναθεώρηση: Άρνηση συναίνεσης ακόμη και για την προστασία της γλώσσας και της σημαίας
Ο γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας προειδοποιεί ότι στην επόμενη Βουλή μπορεί να μην υπάρχουν οι αναγκαίες πλειοψηφίες και επαναφέρει τον στόχο της αυτοδυναμίας ως εγγύηση πολιτικής σταθερότητας
Μάξιμος Χαρακόπουλος, Νέα Δημοκρατία
ΥΠΕΞ για Κυπριακό: Στήριξη στην πρωτοβουλία Γκουτέρες για νέα άτυπη διάσκεψη – «Σταθερός στόχος η επίλυση στο πλαίσιο των παραμέτρων του ΟΗΕ»
Η Αθήνα χαιρετίζει την πρόθεση του γγ των Ηνωμένων Εθνών να συγκαλέσει νέα συνάντηση σε σχήμα 5+1 και δηλώνει έτοιμη να συμβάλει στην επανεκκίνηση των συνομιλιών
Κυπριακό
Το ΠΑΣΟΚ ζητά να αποσυρθεί το βιβλίο Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής της Γ΄ Γυμνασίου: «Αναπαράγει σεξιστικά στερεότυπα»
Η Χαριλάου Τρικούπη αιτείται νέα επιστημονική και παιδαγωγική αξιολόγηση του εγχειριδίου, καταγγέλλοντας ότι το περιεχόμενου του δεν συνάδει με τον παιδαγωγικό και δημοκρατικό ρόλο του δημόσιου σχολείου
ΠΑΣΟΚ, γραφεία
Ένταση στη Λήμνο κατά την επίσκεψη Γεωργιάδη: «Δεν θέλουμε παράσιτα, δρόμο» – Η απάντηση του υπουργού Υγείας
Μετά τα εγκαίνια των νέων ΤΕΠ του νοσοκομείου, ο υπουργός Υγείας βρέθηκε αντιμέτωπος με έντονες αντιδράσεις πολιτών, ενώ ο ίδιος υποστήριξε ότι στην «παλλημνιακή κινητοποίηση» συμμετείχαν μόλις 15 έως 20 άτομα
Άδωνις Γεωργιάδης
80
Μαρία Καρυστιανού: «Η είσοδος στη Βουλή είναι μόνο η αρχή, στόχος να έρθει ο λαός στην εξουσία»
Η πρόεδρος του κινήματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» προανήγγειλε έλεγχο των δημόσιων συμβάσεων σε βάθος 15ετίας, κατάργηση της πολιτικής ασυλίας και παρεμβάσεις για τη Δικαιοσύνη, την ακρίβεια και τη φορολογία
Μαρία Καρυστιανού 26
Κυριάκος Μητσοτάκης από Αγαθονήσι: Δωρεάν ηλεκτρικά οχήματα για όλους και νέοι σταθμοί φόρτισης στο νησί
Από το επιτηρητικό φυλάκιο, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ασφάλειας και αποτροπής, ευχαριστώντας τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν «24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο»
Κυριάκος Μητσοτάκης, Αγαθονήσι
21
Μυρτώ Κοροβέση: Το παρασκήνιο της αποχώρησης από τους Δημοκράτες του Κασσελάκη – Η ερώτηση προς τον Πιερρακάκη που δεν κατέθεσε
Καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι η υπόθεση που σχετιζόταν με την πρόσληψη της συζύγου του Νικόλα Φαραντούρη βρέθηκε στο επίκεντρο της διαφωνίας
Κοροβέση και Κασσελάκης