Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

ΝΔ: Η προσοχή στις εξελίξεις στο Αιγαίο – “Μάχη” στη Βουλή με Πετσίτη

ΝΔ: Η προσοχή στις εξελίξεις στο Αιγαίο – “Μάχη” στη Βουλή με Πετσίτη

Ανησυχία προκαλεί στη ΝΔ η αυξανόμενη ένταση στο Αιγαίο εκ μέρους της Τουρκίας. «Παρακολουθούμε με προσοχή όσα συμβαίνουν και δεν μπορούμε να προδικάσουμε την εξέλιξη των πραγμάτων», έλεγαν χαρακτηριστικά στο newsit.gr στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ πάντως θα προσέλθει κανονικά στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, με τον αρμόδιο τομεάρχη της, Γιώργο Κουμουτσάκο. Άλλωστε, και ο ίδιος σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως «η απαράδεκτη τουρκική παραβατικότητα εντείνεται και ποσοτικά και ποιοτικά και το επιβεβαιώνουν τα ίδια τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ. Η Τουρκία εξελίσσεται σε πηγή αστάθειας και έντασης στην ανατολική Μεσόγειο. […] Καμί αμφισβήτηση δεν θα γίνει ανεκτή. Ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου είναι αδιαπραγμάτευτος για την Ελλάδα».
Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση, ο κ. Κουμουτσάκος σημειώνει πως «επιβεβαιώνεται δυστυχώς ότι κάθε φορά που συναντάται ο κ. Τσίπρας με τον κ. Ερντογάν, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις επιδεινώνονται αντί να βελτιώνονται. Γεγονός που σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός είτε παραπλανάται είτε παραπλανεί σκοπίμως τους πολίτες».
Η ατζέντα του Συμβουλίου είναι εφ’ όλης της ύλης, όπως δηλαδή ακριβώς ζητούσε η ΝΔ στην τελευταία συνεδρίασή του το καλοκαίρι, από την οποία και αποχώρησε, όταν ο τότε υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς αρνήθηκε το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ενημέρωσε μόνο για το Σκοπιανό και τη συμφωνία των Πρεσπών.
Η ημέρα, πάντως, αναμένεται να είναι θερμή και στο εσωτερικό πεδίο και συγκεκριμένα στη Βουλή, όπου συζητείται η επίκαιρη ερώτηση βουλευτών της ΝΔ προς κυβερνητικά στελέχη για τη ΔΕΠΑ, την ELFE και τον… μυστηριώδη Μανώλη Πετσίτη. Στη Βουλή θα προσέλθει για ν’ απαντήσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, με τη ΝΔ να ετοιμάζει σφυροκόπημα κατά της κυβέρνησης για σκανδαλολογία. Πάντως, με τη συζήτηση αυτή θα πέσει η αυλαία της Βουλής για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς…

Του Αιμίλιου Περδικάρη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις