Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

ΝΔ κατά Μαξίμου: Κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας! Ήρθε ή όχι ο Αρτεμίου;

ΝΔ κατά Μαξίμου: Κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας! Ήρθε ή όχι ο Αρτεμίου;

Ο “πόλεμος” ανακοινώσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία με αφορμή το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου για την επίσκεψη του Κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου στο Μέγαρο Μαξίμου καλά κρατεί. Με νέα της ανακοίνωση, η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «συνώνυμο της διαφθοράς» και την καλεί να απαντήσει αν ο Κύπριος δικηγόρος πήγε ή όχι στο Μαξίμου στις 10 Οκτωβρίου.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση πως υπεκφεύγει και πετά λάσπη στον ανεμιστήρα, αλλά δεν λέει τίποτα για την «ταμπακιέρα». «Συνδέεται η επίσκεψή του, την οποία δεν διαψεύδει η παρέα του Μαξίμου, με τη συζήτηση στη Βουλή και την απάντηση που έδωσε ο κ. Τσίπρας για το ποιος κρύβεται πίσω από την offshore της “Αυγής”;», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Και καταλήγει: «Είναι τουλάχιστον κωμικό η απολογούμενη Κυβέρνηση να μιλά για “συνωμοσιολογικά δημοσιεύματα” τα οποία δεν έχει το θάρρος να διαψεύσει, όταν για χρόνια δηλητηριάζει την ελληνική κοινωνία με μυθεύματα που θα ζήλευε ακόμη και ο Αίσωπος».

Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, υπάρχει φωτογραφία που δείχνει τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου ο οποίος ειδικεύεται σε θέματα offshore εταιριών και το όνομά του εμφανίζεται στα περιβόητα Panama Papers, να μπαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, λίγες ώρες πριν από την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή.

Ο Κύπριος δικηγόρος, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, έχει στενές σχέσεις με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Διατηρεί εδώ και χρόνια δικηγορικό γραφείο στη Λευκωσία και ειδικεύεται στη διαχείριση υπεράκτιων εταιριών και φέρεται να διαχειρίζεται offshore εταιρίες, με έδρα τις Σεϋχέλλες, τα British Virgin Island κ.λπ.

Ο Αρτέμης Αρτεμίου υπήρξε μέλος της Κ.Ε. του κομμουνιστικού κόμματος ΑΚΕΛ στην Κύπρο, ενώ έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου την περίοδο (2010-2016). Το όνομα του Αρτεμίου εμφανίζεται και σε πολύ σοβαρές υποθέσεις που σχετίζονται με το ΑΚΕΛ στην Κύπρο και οι οποίες βρίσκονται στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών του νησιού.

Όλη η νέα ανακοίνωση της ΝΔ

«Επισκέφθηκε, ναι ή όχι, ο κ. Αρτεμίου το Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Οκτωβρίου;»

«Η Κυβέρνηση – συνώνυμο της διαφθοράς και της διαπλοκής εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και να μην απαντά πρωτίστως στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που την εμπιστεύτηκαν αλλά και σε όλους τους Έλληνες πολίτες που ζητούν επιτακτικά να μάθουν ποια είναι η σχέση της με τον κ. Αρτεμίου.

Για ακόμη μια φορά υπεκφεύγουν και πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα. Δεν λένε, όμως, κουβέντα για την ταμπακιέρα.

Επισκέφθηκε, ναι ή όχι, ο κ. Αρτεμίου το Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Οκτωβρίου;

Με ποιους συναντήθηκε;

Συνδέεται η επίσκεψή του, την οποία δεν διαψεύδει η παρέα του Μαξίμου, με τη συζήτηση στη Βουλή και την απάντηση που έδωσε ο κ. Τσίπρας για το ποιος κρύβεται πίσω από την offshore της “Αυγής”;

Ποιο ήταν το αντικείμενο της συνάντησης και για ποιο λόγο βρέθηκε ο συγκεκριμένος δικηγόρος με το “πλούσιο βιογραφικό” στο Μέγαρο Μαξίμου;

Μέχρι που φθάνει η συνεργασία τους;

Τέλος, είναι τουλάχιστον κωμικό η απολογούμενη Κυβέρνηση να μιλά για “συνωμοσιολογικά δημοσιεύματα” τα οποία δεν έχει το θάρρος να διαψεύσει, όταν για χρόνια δηλητηριάζει την ελληνική κοινωνία με μυθεύματα που θα ζήλευε ακόμη και ο Αίσωπος».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε