Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

ΝΔ κατά Πολάκη για «κατάργηση ΑΑΔΕ και κρατικοποίηση τραπεζών»: Το 2021 δεν είναι 2014

ΝΔ κατά Πολάκη για «κατάργηση ΑΑΔΕ και κρατικοποίηση τραπεζών»: Το 2021 δεν είναι 2014

Στην αντεπίθεση η ΝΔ για δηλώσεις του Παύλου Πολάκη περί αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος δύο συστημικών τραπεζών. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τάχθηκε, επίσης, υπέρ της κατάργησης της ΑΑΔΕ, ως ανεξάρτητης αρχής.

Από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο κ. Πολάκης, αυτή τη φορά άφησε κατά μέρος τα εμβόλια και προχώρησε σε εξειδίκευση της γραμμής του κ. Τσίπρα περί “ελέγχου των αρμών της εξουσίας”.

Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση είπε ότι τη “δεύτερη φορά” ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καταργήσει Ανεξάρτητες Αρχές. Έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στην ΑΑΔΕ, η οποία, κατά τον πρώην Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, “πρέπει να περάσει υπό πολιτικό έλεγχο”.

Δέσμιοι της ίδιας ολοκληρωτικής λογικής, αδυνατούν να αντιληφθούν πως λειτουργεί η δημοκρατία σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Εξακολουθούν να πορεύονται με οχήματα το μίσος και το διχασμό.

Μόνο που το 2021 δεν είναι 2014», καταλήγει με νόημα η ανακοίνωση της Πειραιώς.

Παύλος Πολάκης: Τη δεύτερη φορά να…

Όπως αποκάλυψαν τα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε σε εκδήλωση για θέματα διαφάνειας και δικαιοσύνης και ανάμεσα στα πολλά που συζητήθηκαν ήταν και το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ε.Ε.

Ο κ. Πολάκης είπε πως τη δεύτερη φορά που θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αλλιώς. Θα πρέπει να καταργήσει τις Ανεξάρτητες Αρχές, όπως η ΑΑΔΕ, την ανεξαρτησία της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθέτησε κατ’ εντολή της Τρόικα το 2017.

Επίσης στην ίδια εκδήλωση ο κ. Πολάκης καταφέρθηκε εναντίον του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας, Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντας ότι «τη δεύτερη φορά με πολιτική απόφαση θα κρατικοποιήσει δύο από τις συστημικές τράπεζες χωρίς να τον ρωτήσει», καθώς η δουλειά του είναι μόνο να διοικεί την Τράπεζα της Ελλάδας.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα:

Δεδομένου ότι οι δηλώσεις Πολάκη προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ, θα πρέπει να αναμένεται και τοποθέτηση – απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις