Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

ΝΔ: Ο Πάιατ είπε επί λέξει στον Μητσοτάκη για τη Novartis…

Πάιατ Novartis Νέα Δημοκρατία Μητσοτάκης
Φωτογραφία Eurokinissi

Ανακοίνωση με την οποία δίνει συνέχεια στο θέμα των δηλώσεων του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ για τις έρευνες του FBI, τους Έλληνες πολιτικούς και τη Novartis εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία. Και περιγράφει πως όσα ανακοινώθηκαν είχαν συμφωνηθεί ανάμεσα στον Αμερικανό πρέσβη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον Τζέφρι Πάιατ έγινε το απόγευμα της Δευτέρας (26.02.2018), στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή. Ακολούθησε το… θρίλερ με τη Νέα Δημοκρατία να “λέει” ότι κατά τον Πάιατ δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI για Έλληνες πολίτικούς και το Μαξίμου να διαψεύδει.

Σήμερα (27.02.2018) η Νέα Δημοκρατία “επανέρχεται” στο θέμα για να “απαντήσει” στη διάψευση από το Μέγαρο Μαξίμου.

ΝΔ: Τα είχαν συμφωνήσει Μητσοτάκης – Πάιατ

Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση από τη Νέα Δημοκρατία, η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρέσβη των ΗΠΑ έγινε με πρωτοβουλία του Τζέφρι Πάιατ.

«Ο κ. Geoffrey R. Pyatt άνοιξε μόνος του τη συζήτηση για τη Novartis και είπε, επί λέξει, στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι στις έρευνες που έχει πραγματοποιήσει το FBI για την υπόθεση Novartis δεν εμπλέκεται κανένας Έλληνας πολιτικός. Του τόνισε, επίσης, ότι ακόμη και η εν εξελίξει έρευνα του FBI δεν σχετίζεται με Έλληνες πολιτικούς, καθώς επικεντρώνεται σε παραβιάσεις της αμερικανικής νομοθεσίας και ότι η αμερικανική πλευρά δεν επιθυμεί την οποιαδήποτε ανάμιξή της στις αντίστοιχες έρευνες που διεξάγει η ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς αυτές αφορούν την ενδεχόμενη παραβίασης της ελληνικής έννομης τάξης.

Φωτογραφία Eurokinissi

Μετά τη συνάντησή τους οι κ. Μητσοτάκης και Pyatt συμφώνησαν να εκδοθεί μια ανακοίνωση που να περιλαμβάνει και την κάτωθι δήλωση του Πρέσβη, η οποία μέσω των επιτελείων τους συντάχθηκε γραπτώς και στα ελληνικά και στα αγγλικά, ως είθισται, για να αποφευχθεί οποιαδήποτε παρερμηνεία. “Η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς“», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Επίθεση σε Τζανακόπουλο και Τσίπρα

Η Νέα Δημοκρατία, αφού επιμένει πως ο Αμερικανός πρέσβης αποκάλυψε ότι δεν υπάρχει έρευνα του FBI για Έλληνες πολιτικούς, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση έκανε λόγο για “θράσος” του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου να αμφισβητήσει τη δήλωση Πάιατ. Μια δήλωση την οποία «στη συνέχεια μέσω διαρροών του και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, παρά το γεγονός ότι την αναπαρήγαγε δημοσίως ο κ. Pyatt μέσω Twitter».

Φωτογραφία Eurokinissi

«Αυτά είναι τα δεδομένα και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το ποιος ενημερώνει υπεύθυνα τους πολίτες και ποιος προσπαθεί να τους χειραγωγήσει για να στοιχειοθετήσει μια αστήρικτη σκευωρία κατά των πολιτικών του αντιπάλων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο διπλωμάτης κύριος Πάιατ

Στο μεταξύ, ο ίδιος ο Τζέφρι Πάιατ φρόντισε να κρατήσει τις… ισορροπίες του σαν καλός διπλωμάτης. Όχι μόνο έκανε re-tweet την είδηση για τη μη έρευνα του FBI για Έλληνες πολιτικούς. Έκανε το ίδιο και με είδηση σχετικά με τη διάψευση των δηλώσεών του από το Μέγαρο Μαξίμου.

Το tweet για τις δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Και το tweet για τη… διάψευση

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις