Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

ΝΔ: “Ο Τσίπρας ομολόγησε την ήττα του” – Ικανοποίηση από τη σύνοδο του ΕΛΚ

Νέα Δημοκρατία

Διαχειριστής της ήττας του έχει καταστεί πλέον ο Τσίπρας σύμφωνα με τη ΝΔ.
Για το τελευταίο στάδιο της πολιτικής απαξίωσης της κυβέρνησης μιλάνε στην Πειραιώς.
Ενισχύεται η εκτίμηση πως οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν μαζί με τις ευρωεκλογές.
Ικανοποίηση για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και την στήριξη Βέμπερ.

Ως ομολογία ήττας θεωρούν στη ΝΔ τη χθεσινή εμφάνιση και ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, παρά την κύρωση του πρωτοκόλλου εισδοχής της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ, με την οποία πέφτει η αυλαία των υποχρεώσεων που προκύπτουν για την Ελλάδα από τη συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως επισημαίνουν από την οδό Πειραιώς, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή ο πρωθυπουργός απέφυγε για πρώτη φορά να πει ότι στις επερχόμενες εκλογές και στις ευρωεκλογές του Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, προσθέτουν ότι ο κ. Τσίπρας καθίσταται πλέον σε «διαχειριστή της ήττας του», ενώ θεωρούν ενδιαφέρον πως ο πρωθυπουργός εστίασε κατ’ αυτόν τον τρόπο όχι στην επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υποστήριξε συγκεκριμένα πως το ποσοστό που θα συγκεντρώσει η ΝΔ θα είναι κατώτερο των προσδοκιών, με αποτέλεσμα εσωτερικές αναταράξεις και αμφισβήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ αμφισβήτησε ευθέως και τις δημοσκοπήσεις, υποστηρίζοντας πως είναι ψευδείς και τροφοδοτούνται από τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη υπέρ τους.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τον ιδιότυπο διάλογο Τσίπρα-Καμμένου μετά τη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ, στελέχη της ΝΔ λένε πως ο κ. Μητσοτάκης ήταν σαφής στην ομιλία του: πρόκειται για το τελευταίο στάδιο της πολιτικής απαξίωσης που δεν είναι άλλο από την απαξίωση, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Η σαπουνόπερα ευτυχώς τελειώνει σε 100 ημέρες, καθώς οι πολίτες θ’ απαλλάξουν τη χώρα από τους πρωταγωνιστές και τους κομπάρσους της», ανέφεραν, εξάλλου, πηγές της ΝΔ, εμμένοντας έτσι εμμέσως στην εκτίμηση ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν μαζί με τις ευρωεκλογές.

Την ίδια στιγμή, στη ΝΔ επικρατεί ικανοποίηση για τη σύνοδο του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που διεξήχθη στην Αθήνα και κυρίως από την αναφορά του Μάνφρεντ Βέμπερ – υποψηφίου του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν – τόσο στην ανάγκη αλλαγής κυβέρνησης στην Ελλάδα και τη στήριξη της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη όσο και στο ενδεχόμενο μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Ενδεχόμενο το οποίο συνάδει με τις οικονομικές εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη και το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, εξ ου και προκλήθηκε μεγάλη ενόχληση στην οδό Πειραιώς από το ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων που εμφάνιζε τη γερμανική κυβέρνηση να είναι αντίθετη σ’ αυτό το ενδεχόμενο και την κυβέρνηση στην Αθήνα να στοιχίζεται πίσω της.

Κατά τη συνεδρίαση του προεδρείου του ΕΛΚ, εξάλλου, την αντίθεσή του στην υποψηφιότητα Τσίπρα για το Νόμπελ Ειρήνης εξέφρασε και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι.

Εκτεταμένη συζήτηση έγινε και για την υποστήριξη που προσφέρει η κυβέρνηση στον Νίκολας Μαδούρο στη Βενεζουέλα, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να ρωτάει με νόημα «τι… μυστικά μπορούν να μοιράζονται Τσίπρας-Μαδούρο».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις