Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

ΝΔ: Ορίσθηκαν αντιπρόεδροι Γεωργιάδης και Χατζηδάκης

ΝΔ: Ορίσθηκαν αντιπρόεδροι Γεωργιάδης και Χατζηδάκης

Δυο αντιπρόεδροι ορίσθηκαν πριν από λίγο στη Νέα Δημοκρατία από τον Πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη. Πρόκειται για τους Αδωνι Γεωργιάδη και τον Κωστή Χατζηδάκη.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση:

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίζονται αντιπρόεδροι του Κόμματος ο Βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Κωστής Χατζηδάκης, με αρμοδιότητα τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος και ο Βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με αρμοδιότητα το συντονισμό του κοινοβουλευτικού έργου.

Ο ορισμός των δυο αντιπροέδρων ήταν αναμενόμενος. Το νέο στοιχείο είναι ότι ο μεν κ. Χατζηδάκης θα είναι εκείνος που θα ελέγχει εκτός κοινοβουλίου την κυβέρνηση και ο κ. Γεωργιάδης θα ελέγχει όλα όσα θα γίνονται μέσα στην Βουλή και θα δίνει τον τόνο για την αντιπολίτευση που θα ασκείται μέσα στο κοινοβούλιο.

Τα δυο αυτά πρόσωπα δίνουν και το στίγμα που θέλει να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομάδα του. Οι δυο αντιπρόεδροι θα έχουν ενεργό και ουσιαστικό ρόλο για πρώτη φορά. Ο Κωστής Χατζηδάκης είναι εκείνος που θα εκφράζει την ανανεωτική πτέρυγα και ο Αδωνις Γεωργιάδης αυτό που ονομάζουμε “λαϊκή δεξιά”. Οι αντιπρόεδροι ορίζονται από τον Πρόεδρο της ΝΔ αλλά είναι πολύ πιθανόν στο συνέδριο του κόμματος να ζητηθεί να επιβεβαιωθεί και από το κόμμα ο ορισμός τους.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης φτάνοντας στα γραφεία της ΝΔ δήλωσε: «Ο κ. Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μου ανέθεσε μία πολύ μεγάλη ευθύνη. Ένα υψηλό κομματικό αξίωμα, στο οποίο θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις για να ανταποκριθώ. Η Ελλάδα χρειάζεται αλλαγή σελίδας, χρειάζεται να δώσουμε ξανά στον τόπο ελπίδα. Και πιστεύω ότι με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτό θα το καταφέρουμε. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία και στον Κωστή Χατζηδάκη».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε