Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε το κόμμα ούτε η κυβέρνηση έχουν σχέση με την εταιρεία Μajoritas

Διαψεύδει κατηγορηματικά η Νέα Δημοκρατία δημοσιεύματα που επικαλέστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ για σχέσεις του κυβερνώντος κόμματος ή του Μαξίμου με τη ρουμανική εταιρεία «Majoritas». Η αξιωματική αντιπολίτευση είχε αφήσει αιχμές για «χειραγώγηση του εκλογικού σώματος μέσα στοχευμένες διαδικτυακές καμπάνιες».

«Η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση δεν έχουν κάποια συνεργασία με την εταιρεία Μajoritas», ξεκαθαρίζει η οδός Πειραιώς, απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Προσπαθούν να καλύψουν την εκλογική τους αποτυχία το 2019 και την επερχόμενη ήττα τους» και «ανακαλύπτουν φαντάσματα», επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κυβερνώντος κόμματος:

«Στο πλαίσιο του τοξικού κλίματος που καλλιεργούν και στο διαρκές “κυνήγι μαγισσών”, οι εμπνευστές των αλήστου μνήμης Vox Pop και Bridging Europe του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν να καλύψουν την εκλογική τους αποτυχία το 2019 και την επερχόμενη ήττα τους, προσπαθώντας να θέσουν υπόνοιες για το αποτέλεσμα των εκλογών. Ανακάλυψαν, λοιπόν, νέα φαντάσματα.

Επί της ουσίας, πολλές εταιρείες και οργανισμοί εντός και εκτός Ελλάδας προσφέρθηκαν εθελοντικά κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο να συνεισφέρουν με ιδέες και πιθανές δράσεις, που προφανώς καμία σχέση δεν έχουν με στοχευμένες διαδικτυακές καμπάνιες. Η ελληνική νομοθεσία και ο γενικός κανονισμός διαχείρισης προσωπικών δεδομένων της ΕΕ περιγράφουν το πλαίσιο με σαφήνεια και αυστηρότητα και τηρούνται απαρέγκλιτα. Η ΝΔ και η κυβέρνηση δεν έχουν κάποια συνεργασία με την εταιρεία Μajoritas.

Όσον αφορά τα περί παροχής δεδομένων του gov.gr κτλ., ανήκουν στη σφαίρα της ψεκασμένης στρατόσφαιρας την οποία έχει κληρονομήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ».

ΣΥΡΙΖΑ: «Αποκαλύπτεται μία ακόμα πτυχή της εκτροπής Μητσοτάκη»

Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία
εξαπολύονταν επίθεση στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «δεν φτάνει που υπέκλεπτε παράνομα τα τηλέφωνα της μισής Ελλάδας, σήμερα αποκαλύπτεται μία ακόμα πτυχή της εκτροπής».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου:

«Δεν φτάνει που ο κ. Μητσοτάκης υπέκλεπτε παράνομα τα τηλέφωνα της μισής Ελλάδας, σήμερα αποκαλύπτεται μία ακόμα πτυχή της εκτροπής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Newsbomb.gr η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης συνεργάζονται από το 2018 με την ρουμάνικη εταιρεία Majoritas που αναλαμβάνει την χειραγώγηση του εκλογικού σώματος μέσα από την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων πολιτών και στοχευμένες διαδικτυακές καμπάνιες, πρακτική που έγινε γνωστή παγκοσμίως από το σκάνδαλο της Cambridge Analytica.

Η Majoritas διαφημίζει την παρουσία της στην Ελλάδα και το γεγονός ότι είχε συνεργαστεί με τη ΝΔ ώστε να κερδίσει τις εκλογές του 2019, ενώ το 2018 είχαν κληθεί ως ομιλητές σε συνέδριο της Majoritas Academy ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, αλλά και ο υφυπουργός για τα Ειδικά Ψηφιακά Έργα, Θεόδωρος Λιβάνιος.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα προς τον κ. Μητσοτάκη:

– Ποια είναι η σχέση της ΝΔ με την εταιρεία Majoritas και τον Lucian Despoiu;

– Πώς πληρωνόταν η ρουμάνικη εταιρεία από τη ΝΔ; Υπάρχουν παραστατικά;

– Εκτός από την Questia.gr έχει δοθεί στη Majoritas ή οποιαδήποτε άλλη παρεμφερή εταιρία πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών από τις πλατφόρμες τους Ελληνικού κράτους, όπως αυτή της τηλεκπαίδευσης, το gov.gr ή οποιαδήποτε άλλη; Με λίγα λόγια, έχουν δώσει πρόσβαση στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των πολιτών για να χειραγωγήσουν το εκλογικό σώμα;

Περιμένουμε απαντήσεις, καθώς και την παρέμβαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ώστε να διερευνήσει την υπόθεση τις δραστηριότητες της Majoritas στην Ελλάδα.

Τέλος, περιμένουμε από το ΕΣΡ ενημέρωση για το κατά ποσό είναι σύννομη η λειτουργία της questia.gr, δεδομένου ότι διενεργεί δημοσκοπήσεις και επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα πολιτών χωρίς να είναι πουθενά καταχωρημένη».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις