Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

ΝΔ: Σκανδαλώδης εύνοια της Χρυσής Αυγής από τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

ΝΔ

Η ΝΔ κλιμακώνει την κριτική της στην κυβέρνηση για τις αλλαγές που προωθεί σε άρθρα του Ποινικού Κώδικα.

Τη Χρυσή Αυγή, τους υπεύθυνους για την τραγωδία στο Μάτι και τους κουκουλοφόρους που πετούν μολότοφ ευνοούν οι προτεινόμενες αλλαγές σε άρθρα του Ποινικού Κώδικα, τονίζει η ΝΔ.

Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μαστρογεωργίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι απαράδεκτες αλλαγές που προτείνει η Κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα έχουν ονοματεπώνυμο.
Ευνοούν σκανδαλωδώς τη Χρυσή Αυγή στην εν εξελίξει δίκη της.
Φροντίζουν να πέσουν στα μαλακά οι υπεύθυνοι για την τραγωδία στο Μάτι και τη Μάνδρα.
Αποθρασύνουν τους κουκουλοφόρους να πετούν ατιμώρητοι μολότοφ.
Οι ιδεοληψίες και οι μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περάσουν. Ας το συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση αποσύροντας μόνη της τις προκλητικές προτάσεις της».

 

Υπενθυμίζεται πως σε διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα και ειδικά σε αυτές που αφορούν σε «εγκληματική οργάνωση» προκάλεσαν ακόμη και την αντίδραση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μετά την θύελλα αντιδράσεων το υπουργείο Δικαιοσύνης έδειξε να αλλάζει ρότα.

Πηγές του υπουργείο Δικαιοσύνης αναγκάστηκαν να διευκρινίσουν πως επανεξετάζονται ζητήματα όπως η μετατροπή αδικημάτων σε πλημμελήματα, η διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης αλλά και πως ορίζεται ο βιασμός.

Συγκεκριμένα οι πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρουν πως: «θέματα, όπως η περαιτέρω ενίσχυση των αντιρατσιστικών προβλέψεων, οι προτεινόμενες διατάξεις για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, η  μετατροπή ορισμένων αδικημάτων σε πλημμέλημα καθώς και η οριοθέτηση της έννοιας του βιασμού έχουν καταγραφεί από το Υπουργείο και έχουν ήδη τεθεί υπόψη των Νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις