Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

ΝΔ: Στάση αναμονής για την ψηφοφορία της τροπολογίας που σπάει τη Β’ Αθηνών και το Υπόλοιπο Αττικής

ΝΔ: Στάση αναμονής για την ψηφοφορία της τροπολογίας που σπάει τη Β’ Αθηνών και το Υπόλοιπο Αττικής
φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη μεθαύριο στην Ολομέλεια, λίγο πριν την ψηφοφορία, η ΝΔ αναμένεται να ξεκαθαρίσει την στάση που θα κρατήσει σε ό,τι αφορά την τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθηνών και της περιφέρειας Αττικής.

Αυτό ανέφερε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο εισηγητής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, ο οποίος νωρίτερα στην δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή είχε κρατήσει επιφύλαξη για την Ολομέλεια, σχετικά με την επίμαχη αυτή τροπολογία αλλά και για την άλλη που αφορά την σύσταση επιτροπή που θα μελετήσει εντός πενταμήνου το θέμα της ψήφου των Απόδημων.

Οι διατάξεις για την απλή αναλογική στις εκλογές των περιφερειών και των δήμων πέρασε κατά πλειοψηφία με την βοήθεια του ΚΚΕ από την Επιτροπή, καθώς η ΝΔ τις καταψήφισε και όλα τα υπόλοιπα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης τις καταψήφισαν.

Τι θα συμβεί αν  ψηφίσει η ΝΔ την κυβερνητική τροπολογία

Η στάση της ΝΔ σχετικά με την κατάτμηση των περιφερειών της Β’ Αθηνών και Αττικής θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για το εάν αυτή θα ισχύσει από τις επόμενες εκλογές, καθώς κάτι τέτοιο απαιτεί 200 θετικές ψήφους.

Η ΝΔ αριθμεί από σήμερα 77 βουλευτές. Το ΚΚΕ, που η κοινοβουλευτική του δύναμη είναι 15 βουλευτές, έχει δηλώσει πως τάσσεται κατά της κατάτμησης, όπως κατά θα ψηφίσει και η Χρυσή Αυγή.

Επιφυλάξεις έχει κρατήσει με αρνητική κριτική και η Ένωση Κεντρώων που η κοινοβουλευτική της δύναμη αριθμεί 6 βουλευτές. Θετική ψήφο εκτός από ΣΥΡΙΖΑ έχουν ανακοινώσει ότι θα δώσουν Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις