Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

ΝΔ: Το βλέμμα σε οικονομία, σκοπιανό και σκάνδαλα

ΝΔ: Το βλέμμα σε οικονομία, σκοπιανό και σκάνδαλα

Έμφαση στην οικονομία δίνει και πάλι η ΝΔ, εν όψει της (αυριανής) κατάθεσης του προϋπολογισμού στη Βουλή. Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος και συζήτησαν επί των προτάσεων για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, με τον πρόεδρο της ΝΔ να ζητάει μια «τολμηρή, αλλά και δίκαιη ρύθμιση» για την ελάφρυνση των νοικοκυριών και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Οι τελικές προτάσεις της ΝΔ αναμένεται ν’ ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, αφού πρώτα θα παρουσιάσει το δικό της ολοκληρωμένο σχέδιο και η ΤτΕ και η ΝΔ πρακτικά θα τοποθετηθεί επ’ αυτού. Την ίδια στιγμή, η αξιωματική αντιπολίτευση εμμένει στην υπόθεση της ΔΕΠΑ και κατηγορεί για σκάνδαλο την κυβέρνηση, βάζοντας μεταξύ άλλων 20 ερωτήματα προς τους (συν)αρμόδιους υπουργούς μέσω επίκαιρης επερώτησης που κατατέθηκε από ομάδα βουλευτών.

Στο ζήτημα της Εκκλησίας και της συμφωνίας με την Πολιτεία, από το επιτελείο της οδού Πειραιώς δηλώνουν σ’ όλους τους τόνους ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε ενημέρωση για το περιεχόμενο της συμφωνίας ούτε από την κυβέρνηση ούτε από την Εκκλησία – θέλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ν’ απαντήσουν στην κριτική και τις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε «κρυφά» με τον Αρχιεπίσκοπο την παραμονή της επίσκεψης του δευτέρου στο Μαξίμου, προκειμένου να «κλειδώσει» η συμφωνία.

Αν και παραδέχονται ότι οι συναντήσεις Μητσοτάκη-Ιερωνύμου είναι συχνές και δεν φαίνεται ν’ αμφισβητούν τη συνάντηση αυτή καθ’ εαυτή, από τη ΝΔ τονίζουν πως ο κ. Μητσοτάκης ουδέποτε ενημερώθηκε ή συζήτησε με τον Αρχιεπίσκοπο για τη συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας – κάτι που υποστηρίζει σε δική της ανακοίνωση και η Αρχιεπισκοπή.

Στη ΝΔ θεωρούν ξεκάθαρα πως η συμφωνία Πολιτείας και Εκκλησίας μοναδικό στόχο έχει το «άδειασμα» 10.000 θέσεων κληρικών και ιερέων, ούτως ώστε η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αθρόες, προεκλογικές προσλήψεις. Τούτο, σύμφωνα με όσα λένε στη ΝΔ, αποτυπώνει την επιπολαιότητα της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, αλλά και την πρόθεσή του για μία ακόμη φορά να «εργαλειοποιήσει» τους θεσμούς κι εν προκειμένω τη ΝΔ, ούτως ώστε ο ίδιος να εκμεταλλευτεί καταστάσεις και να φέρει τα πράγματα στο σημείο που τα έχει σχεδιάσει.

Σε ό,τι αφορά, πάντως, την εκμετάλλευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, η ΝΔ δεν εμφανίζεται αντίθετη ως προς τη συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας. Διαφωνία εκφράζει, ωστόσο, μόνον στο ζήτημα αλλαγής του τρόπου μισθοδοσίας των κληρικών.

Του Αιμίλιου Περδικάρη

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις