Πολιτική

ΝΔ: Το βλέμμα σε οικονομία, σκοπιανό και σκάνδαλα

Έμφαση στην οικονομία δίνει και πάλι η ΝΔ, εν όψει της (αυριανής) κατάθεσης του προϋπολογισμού στη Βουλή. Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος και συζήτησαν επί των προτάσεων για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, με τον πρόεδρο της ΝΔ να ζητάει μια «τολμηρή, αλλά και δίκαιη ρύθμιση» για την ελάφρυνση των νοικοκυριών και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Οι τελικές προτάσεις της ΝΔ αναμένεται ν’ ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, αφού πρώτα θα παρουσιάσει το δικό της ολοκληρωμένο σχέδιο και η ΤτΕ και η ΝΔ πρακτικά θα τοποθετηθεί επ’ αυτού. Την ίδια στιγμή, η αξιωματική αντιπολίτευση εμμένει στην υπόθεση της ΔΕΠΑ και κατηγορεί για σκάνδαλο την κυβέρνηση, βάζοντας μεταξύ άλλων 20 ερωτήματα προς τους (συν)αρμόδιους υπουργούς μέσω επίκαιρης επερώτησης που κατατέθηκε από ομάδα βουλευτών.

Στο ζήτημα της Εκκλησίας και της συμφωνίας με την Πολιτεία, από το επιτελείο της οδού Πειραιώς δηλώνουν σ’ όλους τους τόνους ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε ενημέρωση για το περιεχόμενο της συμφωνίας ούτε από την κυβέρνηση ούτε από την Εκκλησία – θέλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ν’ απαντήσουν στην κριτική και τις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε «κρυφά» με τον Αρχιεπίσκοπο την παραμονή της επίσκεψης του δευτέρου στο Μαξίμου, προκειμένου να «κλειδώσει» η συμφωνία.

Αν και παραδέχονται ότι οι συναντήσεις Μητσοτάκη-Ιερωνύμου είναι συχνές και δεν φαίνεται ν’ αμφισβητούν τη συνάντηση αυτή καθ’ εαυτή, από τη ΝΔ τονίζουν πως ο κ. Μητσοτάκης ουδέποτε ενημερώθηκε ή συζήτησε με τον Αρχιεπίσκοπο για τη συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας – κάτι που υποστηρίζει σε δική της ανακοίνωση και η Αρχιεπισκοπή.

Στη ΝΔ θεωρούν ξεκάθαρα πως η συμφωνία Πολιτείας και Εκκλησίας μοναδικό στόχο έχει το «άδειασμα» 10.000 θέσεων κληρικών και ιερέων, ούτως ώστε η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αθρόες, προεκλογικές προσλήψεις. Τούτο, σύμφωνα με όσα λένε στη ΝΔ, αποτυπώνει την επιπολαιότητα της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, αλλά και την πρόθεσή του για μία ακόμη φορά να «εργαλειοποιήσει» τους θεσμούς κι εν προκειμένω τη ΝΔ, ούτως ώστε ο ίδιος να εκμεταλλευτεί καταστάσεις και να φέρει τα πράγματα στο σημείο που τα έχει σχεδιάσει.

Σε ό,τι αφορά, πάντως, την εκμετάλλευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, η ΝΔ δεν εμφανίζεται αντίθετη ως προς τη συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας. Διαφωνία εκφράζει, ωστόσο, μόνον στο ζήτημα αλλαγής του τρόπου μισθοδοσίας των κληρικών.

Του Αιμίλιου Περδικάρη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος: Παντελώς ανυπόστατο το πρωτοσέλιδο της Εστίας για συναντήσεις μου με τον Γιάννη Στουρνάρα
«Ο κ. Κοττάκης αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι έχει πάρει διαζύγιο από την αλήθεια εξυφαίνοντας ιστορίες επιστημονικής φαντασίας», σχολιάζει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας
Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος
Μαρινάκης για παγκόσμια μέρα Ελευθερίας του Τύπου: «Προτεραιότητα της κυβέρνησης η ενίσχυση θεσμών, η κατοχύρωση πολυφωνίας και η βελτίωση των ΜΜΕ»
Ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στους τέσσερις άξονες στους οποίους βασίζεται ένα πλέγμα παρεμβάσεων που όπως είπε αλλάζει το τοπίο στα ΜΜΕ, και παρουσίασε αναλυτικά το κυβερνητικό έργο στο χώρο του Τύπου
Ο Παύλος Μαρινάκης
Δενδρινού και Βαρβιτσιώτη σε Τσιπρα: Μάλλον δεν έχετε διαβάσει το βιβλίο μας – Δεν συσχετίσαμε ποτέ Πρέσπες με συντάξεις
Οι 2 δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ τονίζουν ότι το ντοκιμαντέρ βασίζεται αποκλειστικά σε επώνυμες μαρτυρίες των πρωταγωνιστών της περιόδου 2015 και όχι σε δημοσιογραφικές κρίσεις
Οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ, Ελένη Βαρβιτσιώτη και Βικτώρια Δενδρινού
7
Δημοσκόπηση Marc: Ακρίβεια και νέα κόμματα αλλάζουν τις ισορροπίες – Μάχη για τη δεύτερη θέση θα δώσουν Τσίπρας και Καρυστιανού
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης η Βουλή θα μπορούσε να είναι επτακομματική ή ακόμη και εννεακομματική, ανάλογα με τις εξελίξεις των επόμενων μηνών
καλπη 16
Ο Αλέξης Τσίπρας εξηγεί γιατί δεν συμμετείχε στο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ: Δεν θα νομιμοποιήσω τη δολοφονία χαρακτήρα μου
«Δε μου δίνετε κανένα λόγο να εμπιστευτώ, ούτε στο ελάχιστο, ότι θα έχετε μια αντικειμενική προσέγγιση στα γεγονότα του 2015 και ότι σκοπός σας δεν θα είναι και σήμερα, να επιμείνετε στη συκοφαντία»
Αλέξης Τσίπρας 38