Δευτέρα, 3 Ιουν.
31oC Αθήνα

ΝΔ: Ο Τσίπρας σπρώχνει τη χώρα στο αδιέξοδο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η αίσθηση ότι η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στα βράχια φαίνεται πως κυριαρχεί σε έντονο βαθμό στο κόμμα της αξιωματικης αντιπολίτευσης.

Μετά από τη δίωρη και πλέον σύσκεψη του άτυπου πολιτικου συμβουλίου της ΝΔ εκείνο που απουπώνεται είναι ο κοινός προβληματισμός που ακουστηκε από όλα τα “γαλάζια”στελέχη για το ποια είνα τελικά η επιδίωξη της κυβέρνησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μεταδιδόταν παράλληλα και η ομιλία του πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και είχαν την ευκαιρία να ακούσουν απευθείας τα όσα έλεγε ο κ. Τσίπρα.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης σε ενήμερωση προς τους δημοσιογράφους έδωσε το κοινό κειμένο που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση.

“Μεχρι τωρα μας έλεγαν οτι καθαρογράφεται η συμφωνια. Δεν ξεκινάει τωρα η πραγματική διαπραγματευςη. Τωρα κορυφώνεται η κοροϊδία του ελληνικού λαού” υπογραμμίζεται στο συγκεκριμένο κείμενο.

“Δεν ξεκινάει σημερα η μάχη του κ. Τσιπρα για να μείνουμε στην Ευρώπη. Σημερα τελειώνει η ψευδαίσθηση οτι ο κ. Τσιπρας αγωνίζεται για την παραμονή μας στο ευρώ και στην Ευρώπη. Σπρώχνει τη χωρα σε αδιέξοδο , ανεβάζει το λογαριασμό στα ύψη και οδηγεί σε ρήξη και καταστροφή. Μηπως τελικά αυτη ηταν η κρυφή τους ατζέντα;” τονίζουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακόμη αναφέρεται ότι “η χωρα χρειάζεται νέα πολιτική, τέρμα τα ψέματα και επαναφέρουμε την προταςη μας για εθνική συνεννόηση οπως την εχουμε καταθέσει και εξειδικεύσει”.

“Η ΝΔ θα αναλαβει πρωτοβουλίες και θα σταθεί δυναμικά απεναντι στην επιχειρούμενη απο την κυβερνηςη καταστροφική απομόνωση της χώρας. Πρωτοβουλίες σε επίπεδο θεσμικών, κοινωνικών και πατριωτικών δυνάμεων” σημειώνεται ακόμη στο κείμενο συμπερασμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια τςης συνεδρίασης του άτυπου πολιτικού συμβουλίου υπήρξαν στελέχη που εξέφρασαν το προβληματισμό “για τον αν απο ατύχημα ή σκοπιμότητα μας οδηγεί η κυβέρνηση σε ρήξη”.

Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ σε πηγαδακι με δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση υποστήριξε ότκ”έχει αυξηθεί η πεποίθηση οτι τελικά οι φωνες που μιλούσαν για ρήξη δεν ηταν της πλειοψηφίας αλλα της μειοψηφίας”.

Για τον αν τελικά θα υπάρξει πρωτοβουλία από τον κ. Σαμαρά για ενημέρωση από τον πρωθυπουργό εκείνο που τόνισε η Όλγα Κεφαλογιάννη είναι ότι “η αξιωματική αντιπολιτευςη αυτούς τους μηνες δεν είχε ενημέρωση. Δεν μπορεί ολα να ειναι non papers στο υπόγειο του Μαξιμου”.

“Αυτή τη στιγμή δεν είναι το ζητούμενο να πάρει τηλεφωνο τον Τσίπρα ο Σαμαράς. Ζητούμενο είναι η κυβέρνηση να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση” συμπλήρωσαν ακόμη τα δυο κορυφαία στελέχη.

Από την πλευρά του ο Γραμματέα της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είπε “το οικονομικό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας να ζητήσει ενημέρωση από τη διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης.
Στη συνέχεια, να επεξεργαστεί ισοδύναμα μέτρα με έμφαση στις μεταρρυθμίσεις, τις θεσμικές αλλαγές και τις ιδιωτικοποιήσεις και τέλος ο Πρόεδρος της ΝΔ να παραδώσει στον Πρωθυπουργό τη συνολική μας πρόταση με τα ισοδύναμα.”

Επιπλέον, πηγές της Συγγρού υποστήριζαν δεν υπήρξε καμία αναφορά στη συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Αλέξη Τσίπρα ωστόσο στελέχη που συμμετειχαν στη σθσκεψη σημελιωνα ότι “υπήρξε δυσαρέσκεια για την πρωτοβουλία της Ντόρας αλλα και για τον πρωθυπουργο που επέλεξε ένα βουλευτής απκ τους 300 για να τον ενεμερώσει, τώρα τι θα κάνει θα μας καλεί ένα ένα” είπαν χαρακτηριστικά.

Για το τηλεφώνημα Σαμαρά – Γιούνκερ πηγή της Συγγρού σχολίαζε ότι “Ο Σαμαρας μιλάει συχνά με κ. Γιουνκερ οπως με άλλους ευρωπαίους ηγέτες. Δεν ειναι ο πολιτικός πιυ δημοσιοποιεί συνεχώς με ποιον μιλάει. Είναι συνεχής του ο αγώνας για να υπάρξει συμφωνια”.

Τέλος, στη σύσκεψη έγινε ιδιαιτερη αναφορά και στην επιστολή Αβραμόπουλου προς τους ηγέτες των χωρών της Ε.Ε. για το θέμα της επιστροφής των μεταναστών που δεν έχουν δικαιούνται άσυλο στις χώρες τους. Από τη ΝΔ θεωρούν πολύ σημαντική την πρωτοβουλία του Έλληνα Επιτρόπου.

Τεθηκε μέσα στο Πολιτικό Συμβούλιο η επιστολή του Αβραμόπουλου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε