Site icon NewsIT

Νέα Αριστερά για ροζ ελληνική σημαία: Ο κ. Γεραπετρίτης να ανακαλέσει μια απόφαση που μυρίζει ακροδεξιά διολίσθηση

18.12.2023 | 23:51
Νέα Αριστερά για ροζ ελληνική σημαία: Ο κ. Γεραπετρίτης να ανακαλέσει μια απόφαση που μυρίζει ακροδεξιά διολίσθηση

Παρουσίαση του νέου φορέα και του ονόματος της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που συγκρότησαν οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ σε εκδήλωση στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Αριστερά αναφορικά με την απόφαση του υπουργείο Εξωτερικών να αποσύρει τη ροζ ελληνική σημαία από το Προξενείο στη Νέα Υόρκη.

Στην ανακοίνωση η Νέα Αριστερά επισημαίνει πως «η ακροδεξιά σχολή επιβάλλει μαύρη πολιτική στη χώρα. Μια γυναίκα καλλιτέχνις εκθέτει στη Νέα Υόρκη , στο ελληνικό προξενείο, έργα της για τις γυναικοκτονίες και την κακοποίηση των γυναικών.

Ανάμεσα στα έργα είναι και η ελληνική σημαία φτιαγμένη από σεντόνια κρεβατιών γυναικών από την Ελλάδα. Η σημαία έχει το ροζ χρώμα. Η νεαρή Ελληνίδα εικαστικός μέσα από τη ροζ σημαία από σεντόνια συμπυκνώνει τη φωνή των Ελληνίδων γυναικών.

Οι φασίστες δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους και ο κ. Γεραπετρίτης δεν τους χάλασε χατίρι.Έδωσε εντολή να κατέβει το έργο. Η κυβέρνηση υποκύπτει διαρκώς στις πιέσεις των ακροδεξιών.

Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.Είμαστε με τη Τζώρτζια Λάλε. Είμαστε με την τέχνη. Είμαστε με τις γυναίκες. Ο κ. Γεραπετρίτης οφείλει να ανακαλέσει μια απόφαση που μυρίζει ακροδεξιά διολίσθηση».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version