Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέα Αριστερά: Συγκροτεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα με επιστολή στον Τασούλα

Νέα Αριστερά: Συγκροτεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα με επιστολή στον Τασούλα

Την Κοινοβουλευτική Ομάδα της συγκροτεί η Νέα Αριστερά των 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποστέλλοντας σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα. 

Δήλωση για την ίδρυση του κόμματος της «Νέας Αριστεράς» απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, ο πρόεδρος της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αλέξης Χαρίτσης.

Η δήλωση, που υπογράφεται από τους έντεκα πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θα αναγνωστεί αύριο, Τετάρτη (06.12.23) στην ολομέλεια της Βουλής, πριν την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής».

Στο πλαίσιο της συζήτησης, κατά την οποία αναμένεται να τοποθετηθούν ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων, θα ομιλήσουν ο κ. Χαρίτσης ως πρόεδρος της ΚΟ «Νέα Αριστερά», ο Δ. Τζανακόπουλος ως αγορητής, και ο Ευκλ. Τσακαλώτος ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του νέου κόμματος.

Η Βουλή διαθέτει πλέον 9 κοινοβουλευτικές ομάδες, με τη Νέα Αριστερά να βρίσκεται στην 7η θέση από άποψη κοινοβουλευτικής δύναμης: ΝΔ 158 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 36, ΠΑΣΟΚ 32, ΚΚΕ 21, Ελληνική Λύση 12, ΚΟ Σπαρτιάτες 11, ΚΟ Νέα Αριστερά 11, ΚΟ Νίκη 10, Πλεύση Ελευθερίας 6, ενώ 3 έδρες καταλαμβάνουν ανεξάρτητοι βουλευτές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις