Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέα Δημοκρατία για Ερντογάν: Απαράδεκτες οι θέσεις του, δεν είναι άλλοθι οι εκλογές

Νέα Δημοκρατία Ερντογάν Μητσοτάκης
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Απαράδεκτες χαρακτήρισε η Νέα Δημοκρατία τα όσα είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη Σμύρνη το βράδυ του Σαββάτου (28.04.2018). Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο πως υπονομεύει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Στην ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για προκλητική παραχάραξη της Ιστορίας από πλευράς Ερντογάν. Η οποία, όπως τονίζει δεν υπηρετεί αλλά υπονομεύει τις σχέσεις των δυο χωρών.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι το γεγονός πως η Τουρκία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, δεν μπορεί να είναι άλλοθι για τέτοιες απαράδεκτες θέσεις. Σημειώνει δε ότι η Ιστορία έχει καταγράψει τη συμπεριφορά τόσο της Τουρκίας όσο και της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι σε ομιλία του στο Εμπορικό Επιμελητήριο στη Σμύρνη, ο Ερντογάν, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγόρησε τους Έλληνας για την καταστροφή της πόλης το ’22. Είπε πως την έκαψαν οι Έλληνες στρατιώτες καθώς υποχωρούσαν και ότι οι Τούρκοι ήθελαν μόνο να χτίζουν και όχι να… καταστρέφουν!

Η ανακοίνωση

«Η προκλητική παραχάραξη της Ιστορίας από τον Ταγίπ Ερντογάν δεν υπηρετεί αλλά υπονομεύει τις σχέσεις των δυο κρατών και των λαών μας.

Η προεκλογική περίοδος στην Τουρκία δεν είναι ούτε μπορεί να θεωρηθεί άλλοθι για τέτοιες απολύτως απαράδεκτες θέσεις.

Άλλωστε η Ιστορία έχει καταγράψει ανεξίτηλα τη διαχρονική πορεία και τη συμπεριφορά τόσο της Τουρκίας όσο και της Ελλάδας.

Και αυτό δεν αλλάζει».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις