Πολιτική

Νέα Δημοκρατία: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το Eurogroup αλλά κανείς δεν την πιστεύει

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία για τα αποτελέσματα του Eurogroup και για την αισιοδοξία με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις εξελίξεις.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει:

«Απόψε, η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για το τέταρτο Μνημόνιο με νέα, επώδυνα και σκληρά μέτρα με τα οποία επιβαρύνει τον ελληνικό λαό εξαιτίας της παταγώδους αποτυχίας της.

Όλους τους Έλληνες μας περιμένει, εκτός των άλλων, η αύξηση των έμμεσων φόρων με αλυσιδωτές επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο, οι μειώσεις στους μισθούς του Δημοσίου και η άμεση πώληση εξυπηρετούμενων και μη εξυπηρετούμενων δανείων, με προσωρινή εξαίρεση τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας.

Ταυτόχρονα, θεσπίζεται πρόσθετος προληπτικός μηχανισμός περικοπής μισθών και συντάξεων, εφόσον δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι.

Επίσης, η ρύθμιση του χρέους παραπέμπεται για το τέλος του προγράμματος, δηλαδή το 2018, ενώ κατηγορηματικά αποκλείεται κάθε σκέψη για κούρεμα του χρέους.

Είναι τόσο σκληρά και ταυτόχρονα αναποτελεσματικά αυτά τα μέτρα, που όποιο ψέμα και αν χρησιμοποιήσει η Κυβέρνηση δεν την πιστεύει πλέον κανείς».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ΕΛ.Α.Σ. μετά τη ΔΕΘ περνά στη δεύτερη φάση: Οικονομία, ψηφοδέλτια και κάλπη στο προσκήνιο
Με την ΕΛ.Α.Σ. στη δεύτερη θέση, ο πρώην πρωθυπουργός περνά από τις εξαγγελίες στην οργανωτική και εκλογική προετοιμασία - Η μάχη της αξιοπιστίας, τα ψηφοδέλτια και η δύσκολη σχέση με το ΠΑΣΟΚ
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 11
Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη στο Μουσείο της Ακρόπολης για το δείπνο της UNESCO – Καλεσμένη και η Άννα Βίσση
Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στην προστασία και τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, με την παρουσία της Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα με αφορμή τη σημαντική εκδήλωση της UNESCO
(Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 37
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα μέτρα στη ΔΕΘ: «Συμφωνία Προόδου και Ευημερίας με ορίζοντα την Ελλάδα του 2030»
Με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει τα μέτρα ως «ένα συνεκτικό σχέδιο για καλύτερα εισοδήματα, ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας και μεγαλύτερη ανάπτυξη»
Συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στα πλαίσια της 90ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
6
Πέθανε ο Αλέκος Καλύβης: Δούρου και Σακελλαρίδης αποχαιρετούν το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς
«Ο Αλέκος Καλύβης σφράγισε μια εποχή κατά την οποία η ελληνική Αριστερά ριζοσπαστικοποιήθηκε, άνοιξε διαύλους με τα κοινωνικά κινήματα και απέκτησε μεγαλύτερη πολιτική αυτοπεποίθηση»
Αλέκος Καλύβης