Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Νέα Δημοκρατία: Η ντρίμπλα Μεϊμαράκη για την παραίτηση! “Αν ανακαλέσει ο Σαμαράς…”

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Να διαψεύσει τις διαρροές που τον εμφανίζουν να θέλει την παραίτησή του κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, λέγοντας πως αν ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και εκείνος που τον πρότεινε για να αναλάβει μεταβατικός πρόεδρος, κάνει μια τέτοια δήλωση, τότε ο ίδιος δεν θα παραιτηθεί.

“Δεν έκανα επιθέσεις, απλά απάντησα. Ο κ. Σαμαράς την ξέρει την εταιρία, γιατί μου ζητάει να παραιτηθώ; Εγώ παραιτούμαι, παραδίδω την έδρα του μεταβατικού προέδρου γιατί ο κ. Σαμαράς το ζητάει. Όχι γιατί έχω ευθύνη ή το ζητάει ο Τζιτζικώστας. Αν ο κ. Σαμαράς κάνει δήλωση αύριο (σ.σ. σήμερα) και πει ότι αυτό δεν τον εκπροσωπεί και ότι δεν θέλει να παραιτηθώ, δεν θα παραιτηθώ”, είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε παρέμβασή του στην εκπομπή Enikos στο Star, όπου είχε και ένα… debate με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος υπερασπίστηκε τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έστειλε μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, λέγοντας πως “είμαι η ζωντανή ιστορία του κόμματος από ’74. Δεν έλειψα στις ήττες και στις στενοχώριες και γι’ αυτό ανέλαβα το δύσκολη ώρα του Ιουλίου. Τότε βλέπετε, δεν ήθελε και κανείς άλλος να ηγηθεί, προέκυψαν όλοι μετά τις εκλογές”. Και επανέλαβε: “Παραιτούμαι γιατί θεωρώ ότι αυτός που με πρότεινε, όχι με διόρισε γιατί είμαι εκλεγμένος ομόφωνα από την Κ.Ο. και την Πολιτική Επιτροπή, και αφού αυτός που με πρότεινε αίρει την εμπιστοσύνη του, εγώ οφείλω με τη δημοκρατική μου ευαισθησία να υποβάλω παραίτηση. Αν ο κ. Σαμαράς, την εμπιστοσύνη του, μου την ξαναδώσει, εγώ δεν παραιτούμαι”.

Δεν απέφυγε, πάντως, ο κ. Μεϊμαράκης να δώσει συνέχεια στον “πόλεμο” που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στον ίδιο και τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, κατηγορώντας τον Αντώνη Σαμαρά γιατί δεν διέψευσε εξ αρχής τις διαρροές. “Αν ο κ. Σαμαράς, όπως ζήτησα από το περιβάλλον του, είχε ξεκαθαρίσει ότι αυτή είναι μια διαρροή που δεν τον αντιπροσωπεύει, γιατί μίλησε με τον κ. Γεωργιάδη κι όχι και με εμένα; Εγώ ξέρω ότι όταν ένας πρώην πρωθυπουργός έχει πρωτοσέλιδο σε μια μεγάλη εφημερίδα, βάζει πάλι κάποιον δικό του και λέει ότι αυτό δεν τον εκπροσωπεί. Πολύ περισσότερο όταν ο θιγόμενος του το ζητεί”.

Δείτε τι είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 


Real.gr ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ από realmedialive

Το… debate με τον Άδωνι

Τα… αίματα άναψαν όταν στη συζήτηση ζήτησε να παρέμβει ο Άδωνις Γεωργιάδης. “Τον αγαπώ πολύ αλλά δεν θέλω να κάνω διάλογο μαζί του” είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, για να απαντήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης: “Τα αισθήματα είναι αμοιβαία αλλά εγώ κάνω διάλογο με αυτούς που αγαπώ”.

Η κουβέντα “άναψε” περισσότερο όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε εξηγήσεις για όσα είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για όσους μεταπήδησαν στη ΝΔ από το ΛΑΟΣ. “Όταν αυτά που λέτε με προσβάλουν και είναι χυδαία, προσπερνάτε τα όρια ανοχής που πρέπει να σας δείχνει η παράταξη”. “Εγώ δεν είμαι υπασπιστής του κ. Βορίδη” είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, για να τον ρωτήσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης: “και γιατί παρεμβαίνετε”.

Αλλά τα πράγματα έγιναν πιο… “καυτά” ακόμα, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να βάζει ξανά στην… εξίσωση τον Αντώνη Σαμαρά. “Εφόσον είστε ο προνομιακός συνομιλητής του κ. Σαμαρά του λέτε αύριο να διαψεύσει αυτά που είπε;”. “Είναι φίλος μου ο κ. Σαμαράς και ήταν τιμή μου που ήμουν υπουργός του όπως τιμή σας ήταν που ήσασταν πρόεδρος της Βουλής του. Δεν είναι εχθρός μας ο κ. Σαμαράς, εχθρός μας είναι ο κ. Τσίπρας” απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

“Αυτό να το καταλάβει ο κ. Σαμαράς;” απάντησε ο κ. Μεϊμαράκης. “Το ξέρει ο κ. Σαμαράς” είπε ο κ. Γεωργιάδης. “Αφού το ξέρει και δεν παίρνει εμένα τηλέφωνο και παίρνει εσάς, αύριο το πρωί που θα σας πάρει του λέτε να κάνει μια διάψευση;” διερωτήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης. “Εγώ τον πήρα. Όπως μπορείτε να τον πάρετε και εσείς”, απάντησε ο κ. Γεωργιάδης. “Ωραία. Μπορείτε να τον πάρετε να κάνει μια διάψευση;” του είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

“Δεν μπορείτε να πάρετε τηλέφωνο τον κ. Σαμαρά και να λύσετε μια παρεξήγηση;” ανταπάντησε ο κ. Γεωργιάδης. “Δηλαδή ο πρώην πρόεδρος μπορεί να κάνει διαρροές; Δεν βοηθάνε αυτά… Βλέπετε τι θα γίνει στο debate; Αυτό θέλω να αποφύγω” ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

Δείτε την αντιπαράθεση των δυο ανδρών


Real.gr ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ από realmedialive

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε