Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Νέα Δημοκρατία κατά Κυβέρνησης: Της καταλογίζει ανικανότητα για τη μη εκταμίευση της υποδόσης

Νέα Δημοκρατία κατά Κυβέρνησης:  Της καταλογίζει ανικανότητα για τη μη εκταμίευση της υποδόσης
φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αφόπλισε η Νέα Δημοκρατία την Παρασκευή – Εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά της Κυβέρνησης, αυτήν τη φορά για το πάγωμα στην εκταμίευση της υποδόσης του ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας).

Επίθεση εναντίον της Κυβέρνησης, κατηγορώντας την για αδιαφορία και ανικανότητα στην εκταμίευση της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ, εξαπέλυσε σήμερα  η Νέα Δημοκρατία ύστερα από την σχετική απόφαση του ESM.

Πηγές της οδού Πειραιώς ονίζουν πως η Κυβέρνηση τα πάει περίφημα με τους πλειστηριασμούς, δυσκολεύεται, όμως, όπως επισημαίνουν, να δώσει ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, όπως επιβεβαιώνουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που παραμένουν υψηλές.

“Η αδιαφορία και ανικανότητά της προκαλεί μια ακόμη καθυστέρηση στην εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ που θα έδινε ανάσα στον ιδιωτικό τομέα. Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ μόλις προ ολίγων ημερών είχε προειδοποιήσει με ανακοίνωσή της την κυβέρνηση για το πρόβλημα με τα ληξιπρόθεσμα χρέη” συμπληρώνουν οι πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η απόφαση του ESM για τη δόση

Το διοικητικό συμβούλιο του ESM συνεδρίασε την Παρασκευή (08.06.2018) και αποφάσισε να αναστείλει την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Μηχανισμού η ελληνική πλευρά έχει παρουσιάσει μεν πρόοδο όσον αφορά στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αλλά όχι και στα ληξιπρόθεσμα, κάτι που ήταν επίσης προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης.

“Εξακολουθεί να απαιτείται επιβεβαίωση από τις ελληνικές αρχές ότι ορισμένες πληρωμές για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων πληρωμών εκτελούνται πλήρως”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έτσι, “το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM αποφάσισε σήμερα στο Παρίσι να αναβάλει την απόφασή του επί του θέματος”.

Σε περίπτωση πάντως που η ελληνική πλευρά παρουσιάσει τα στοιχεία που θα δείχνουν πρόοδο στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, ο ESM θα συνεδριάσει ξανά μέσω τηλεδιάσκεψης την επόμενη εβδομάδα.

“Η εκταμίευση της υποδόσης θα γίνει κανονικά στις 15 Ιουνίου” σχολίασε Έλληνας κυβερνητικός παράγοντας μετά την εξέλιξη με το μπλόκο στη δόση του 1 δισ. Παράλληλα επεσήμανε ότι “όσοι βιάζονται να ανακαλύψουν εμπλοκές, για μία ακόμη φορά θα σκοντάψουν”.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις