Πολιτική

Νέα Δημοκρατία κατά Κυβέρνησης: Της καταλογίζει ανικανότητα για τη μη εκταμίευση της υποδόσης

Αφόπλισε η Νέα Δημοκρατία την Παρασκευή - Εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά της Κυβέρνησης, αυτήν τη φορά για το πάγωμα στην εκταμίευση της υποδόσης του ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας).
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επίθεση εναντίον της Κυβέρνησης, κατηγορώντας την για αδιαφορία και ανικανότητα στην εκταμίευση της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ, εξαπέλυσε σήμερα  η Νέα Δημοκρατία ύστερα από την σχετική απόφαση του ESM.

Πηγές της οδού Πειραιώς ονίζουν πως η Κυβέρνηση τα πάει περίφημα με τους πλειστηριασμούς, δυσκολεύεται, όμως, όπως επισημαίνουν, να δώσει ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, όπως επιβεβαιώνουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που παραμένουν υψηλές.

“Η αδιαφορία και ανικανότητά της προκαλεί μια ακόμη καθυστέρηση στην εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ που θα έδινε ανάσα στον ιδιωτικό τομέα. Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ μόλις προ ολίγων ημερών είχε προειδοποιήσει με ανακοίνωσή της την κυβέρνηση για το πρόβλημα με τα ληξιπρόθεσμα χρέη” συμπληρώνουν οι πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Athens

Η απόφαση του ESM για τη δόση

Το διοικητικό συμβούλιο του ESM συνεδρίασε την Παρασκευή (08.06.2018) και αποφάσισε να αναστείλει την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Μηχανισμού η ελληνική πλευρά έχει παρουσιάσει μεν πρόοδο όσον αφορά στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αλλά όχι και στα ληξιπρόθεσμα, κάτι που ήταν επίσης προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης.

“Εξακολουθεί να απαιτείται επιβεβαίωση από τις ελληνικές αρχές ότι ορισμένες πληρωμές για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων πληρωμών εκτελούνται πλήρως”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έτσι, “το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM αποφάσισε σήμερα στο Παρίσι να αναβάλει την απόφασή του επί του θέματος”.

Σε περίπτωση πάντως που η ελληνική πλευρά παρουσιάσει τα στοιχεία που θα δείχνουν πρόοδο στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, ο ESM θα συνεδριάσει ξανά μέσω τηλεδιάσκεψης την επόμενη εβδομάδα.

“Η εκταμίευση της υποδόσης θα γίνει κανονικά στις 15 Ιουνίου” σχολίασε Έλληνας κυβερνητικός παράγοντας μετά την εξέλιξη με το μπλόκο στη δόση του 1 δισ. Παράλληλα επεσήμανε ότι “όσοι βιάζονται να ανακαλύψουν εμπλοκές, για μία ακόμη φορά θα σκοντάψουν”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Κανένας δε ζήτησε την αλλαγή της ώρας θανάτου – Φτάνει με τις συκοφαντίες»
«Καλώ τις ανακριτικές αρχές να ανοίξουν όλα τα τηλέφωνα του Διοικητού του Νοσοκομείου και των ιατρών που παρέλαβαν από το ΕΚΑΒ ώστε να μην αφήσουμε χώρο στις συνωμοσιολογικές θεωρίες», είπε ο υπουργός Υγείας
Ο Άδωνις Γεωργιάδης 125
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση στο επίδομα θέρμανσης για όλες τις μορφές ενέργειας και επιδότηση diesel όλο τον Οκτώβριο
Ο πρωθυπουργός σχολιάζει τη διπλή αναβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους Moody’s και Scope, ενώ αναφέρεται και στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης
Κυριάκος Μητσοτάκης 189
Η ΕΛΑΣ εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα – Η μάχη με το ΠΑΣΟΚ και οι αναποφάσιστοι
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την κυριαρχία της ΕΛ.Α.Σ. στον προοδευτικό χώρο - Η πίεση στο ΠΑΣΟΚ, το ισχυρό χαρτί Τσίπρα και το δύσκολο πέρασμα από την εκλογική επιρροή στην κυβερνητική αξιοπιστία
Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ 11
Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναβάθμιση από Moody’s και Scope Ratings: «Η Ελλάδα – νησίδα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας»
«Η Ελλάδα αποτελεί πλέον παράδειγμα ανθεκτικότητας, ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και ταχείας μείωσης του δημόσιου χρέους», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Γιώργος Μαζωνάκης 7