Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

Νέα Δημοκρατία: Κόντρες για το πότε θα στηθούν οι κάλπες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το πρώτο ερώτημα είναι το πότε και ύστερα το που και πόσες θα είναι οι κάλπες που θα στηθούν για την εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία. Ήδη τα “μαχαίρια” βγήκαν μεταξύ των υποψηφίων πριν καν ξεκινήσει η ουσία της εσωκομματικής αντιπαράθεσης.

Οι ημερομηνίες που “παίζουν” ξεκινούν από 18 Οκτωβρίου και φτάνουν ως και 15 Νοεμβρίου. Όλα είναι ανοιχτά και η απόφαση αναμένεται μάλλον αύριο. Η ΚΕΦΕ θα ολοκληρώσει πρώτα τον έλεγχο των υπογραφών όλων των υποψηφίων και ύστερα η σύνθεσή της θα συμπληρωθεί από εκπροσώπους των τεσσάρων. Στη συνέχεια θα ληφθεί η κρίσιμη απόφαση.

Η απόφαση για την ημερομηνία των εκλογών θεωρείται κρίσιμη απ’ όλους καθώς ο χρόνος για την προεκλογική εκστρατεία θα κρίνει πολλά. Κατά τον Ε. Μεϊμαράκη δεν πρέπει να χαθεί χρόνος καθώς αυτό θα δώσει την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να “παίζει χωρίς αντίπαλο” ενώ το κόμμα θα βυθιστεί στην εσωστρέφεια και θα ανοίξουν πιθανότατα πληγές. Αντίθετα για τους άλλους υποψήφιους ο κ. Μεϊμαράκης ακολουθεί… τακτική Τσίπρα, προσπαθεί να “αιφνιδιάσει” και να αποφύγει τον εσωτερικό διάλογο. Έτσι προτείνουν (πρώτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμφωνούν και οι υπόλοιποι) οι κάλπες να στηθούν στις 15 Νοεμβρίου ώστε να υπάρξει ικανός χρόνος συζήτησης και ανάπτυξης των θέσεων των υποψηφίων και γιατί όχι και debate μεταξύ τους με στόχο να αυξηθεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και να συμμετάσχουν κατά το δυνατόν περισσότεροι πολίτες στη διαδικασία. Ποια θα είναι η τελική ημερομηνία; Κατά πολλούς ίσως βρεθεί η λύση κάπου στη μέση, κοντά στις αρχές Νοέμβρη δηλαδή.

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε