Πολιτική

Νέα Δημοκρατία: Προκλητική ενέργεια η απόφαση της Τουρκίας για ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία

“Ενέργεια προκλητική και δείγμα έλλειψης σεβασμού” χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία την απόφαση της Τουρκίας για ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Η Αγιά Σοφιά, διαχρονικό σύμβολο της ορθόδοξης εκκλησίας, αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Το αυταπόδεικτο αυτό γεγονός σεβάστηκαν ανεξαιρέτως όλες οι κυβερνήσεις του σύγχρονου τουρκικού κράτους, διατηρώντας την ως μουσείο. Η απόφαση των τουρκικών αρχών για προγραμματισμό ανάγνωσης του Κορανίου εντός της Αγιάς Σοφιάς για τον επόμενο μήνα, την μετατρέπει ουσιαστικά σε τζαμί για πρώτη φορά μετά από 80 χρόνια. Αποτελεί ενέργεια προκλητική, ακατανόητη και δείγμα έλλειψης σεβασμού έναντι των ορθοδόξων χριστιανών ανά την υφήλιο και δεν συνάδει με την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας”.

Aυτό αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, και ο υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικών, Γιάννης Κεφαλογιάννης. Επίσης, καλούν το υπουργείο εξωτερικών “να προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες και να αφήσει στην άκρη τους άσκοπους λεονταρισμούς δια των κύκλων του υπουργείου του”, καθώς, όπως υποστηρίζουν, “το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό για να αντιμετωπίζεται από το υπουργείο Εξωτερικών μέσω της τακτικής δεν δυσαρεστώ κανέναν, τους έχω όλους ικανοποιημένους”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δείπνο Μητσοτάκη προς τιμήν της Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο Μαξίμου για τα 250 χρόνια από την Αμερικανική Ανεξαρτησία
Στο επίκεντρο οι διαχρονικές σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ, με τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών, μελών της αμερικανικής πρεσβείας και εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας
Γκιλφόιλ και Μητσοτάκης
Η ΝΔ ζητά τη διαγραφή Σγουρού μετά την ένταση στον αέρα του One: «Ο Ανδρουλάκης αποδέχεται αυτή τη συμπεριφορά;»
Η Αλεξάνδρα Σδούκου κατηγορεί τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι σε δημοσιογράφο και καλεί τον πρόεδρο του κόμματος να πάρει σαφή θέση
Η ΝΔ ζητά τη διαγραφή Σγουρού μετά την ένταση στον αέρα του One: «Ο Ανδρουλάκης αποδέχεται αυτή τη συμπεριφορά;»
Μητσοτάκης από Ιπποκράτειο για τις επιθέσεις κατά στελεχών της ΝΔ: «Θα τους βρούμε και θα τους οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη»
Μαζί με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης
Μητσοτάκης
65
Συλλυπητήρια από Τασούλα και Μητσοτάκη για τον θάνατο του Βασίλη Λεβέντη: «Υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα στη δημόσια ζωή»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του ιδρυτή της Ένωσης Κεντρώων, ενώ ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι υπηρέτησε τις απόψεις του «με πάθος επί δεκαετίες»
Βασίλης Λεβέντης Ένωση Κεντρώων