Πέμπτη, 16 Μαΐ
22oC Αθήνα

Νέα Δημοκρατία: Σήμερα θα ξέρουμε αν έχουμε 3 ή 4 υποψηφίους

Νέα Δημοκρατία: Σήμερα θα ξέρουμε αν έχουμε 3 ή 4 υποψηφίους

Στις 6 το απόγευμα θα λήξει και τυπικά η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων στη ΝΔ για την θέση του Προέδρου του κόμματος.

Στις 11 το πρωί θα καταθέσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυρικάκος Μητσοτάκης, ενώ λίγη ώρα αργότερα στις 12:30 θα ακολουθήσει και η κατάθεση της υποψηφιότητας του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Άγνωστο παραμένει αν τελικά θα είναι υποψήφιος και ο Αδωνις Γεωργιάδης. Χθες πάντως ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης καταθέτοντας τη δική του υποψηφιότητα παρουσίασε τις θέσεις του για τη Νέα Δημοκρατία προτάσσοντας την ανάγκη ενότητας αλλά και ριζικών αλλαγών.

Το αίνιγμα “Αβραμόπουλος”

Στην Αθήνα έφτασε το βράδυ της Πέμπτης ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος τις επόμενες ώρες αναμένεται να κάνει γνωστές τις προθέσεις του αναφορικά με την κούρσα της ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σύμφωνα με πληροφορίες δέχεται απανωτά τηλεφωνήματα από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για να κατέβει υποψήφιος για την αρχηγία.

Ο ίδιος δείχνει να είναι ιδιαίτερα διστακτικός, με το περιβάλλον του Δημήτρη Αβραμόπουλου να αναφέρει πως το χαρτοφυλάκιο που έχει είναι ίσως σήμερα το σημαντικότερο λόγω του προσφυγικού ζητήματος που έχει προκύψει με τη Συρία. Ο κ. Αβραμόπουλος δεν δείχνει διατεθειμμένος να το εγκαταλείψει, αλλά την ίδια ώρα οι πιέσεις από “γαλάζια” στελέχη είναι ασφυκτικές”.

Πάντως, πλέον ο ίδιος εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει το πρωί της Παρασκευής, καθώς το απόγευμα λήγει η προθεσμία για να υποβάλλει κανείς υποψηφιότητα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε