Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Νέα Δημοκρατία : “Τιμή για την Ελλάδα η υποψηφιότητα της Ντ. Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης”

Νέα Δημοκρατία : “Τιμή για την Ελλάδα η υποψηφιότητα της Ντ. Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης”
φωτογραφία: αρχείο Eurokinissi

Την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη για τη θέση της Γενικού Γραμματέως του Συμβουλίου της Ευρώπης σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία.

“Η υποψηφιότητα της κ. Ντόρας Μπακογιάννη για τη θέση της Γενικού Γραμματέως του Συμβουλίου της Ευρώπης αποτελεί εξαιρετική τιμή για την πατρίδα μας, καθώς είναι η πρώτη φορά που πολιτικός από την Ελλάδα προτείνεται για ένα τόσο υψηλό και κρίσιμο, για την ευρωπαϊκή και διεθνή πολιτική, αξίωμα. Η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί να ευχαριστήσει την Κυπριακή Δημοκρατία που πρότεινε και στηρίζει την υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη και θεωρεί αυτονόητη και την αντίστοιχη υποστήριξη της από την ελληνική κυβέρνηση”, αναφέρει η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Ντ. Μπακογιάννη: Πρόταση με κυπριακή σφραγίδα

Την υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη πρότεινε η Κυπριακή Δημοκρατία και μάλιστα είναι η πρώτη φορά που χώρα προτείνει υποψήφια Γενική Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης διαφορετικής εθνικότητας.

Επίσης, είναι η πρώτη φορά που προσωπικότητα από την Ελλάδα θα διεκδικήσει τη θέση ενός τόσο σημαντικού οργανισμού, του δεύτερου σε δύναμη και απήχηση μετά τον ΟΗΕ.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας θα έχει απέναντί της τέσσερις ακόμα υποψηφίους.

Η Γενική Συνέλευση για την εκλογή θα γίνει την άνοιξη από 750 εκλέκτορες – βουλευτές, οι οποίοι θα εκπροσωπούν 47 κυβερνήσεις.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις