Πολιτική

Νέα Δημοκρατία : “Τιμή για την Ελλάδα η υποψηφιότητα της Ντ. Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης”

Την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη για τη θέση της Γενικού Γραμματέως του Συμβουλίου της Ευρώπης σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Η υποψηφιότητα της κ. Ντόρας Μπακογιάννη για τη θέση της Γενικού Γραμματέως του Συμβουλίου της Ευρώπης αποτελεί εξαιρετική τιμή για την πατρίδα μας, καθώς είναι η πρώτη φορά που πολιτικός από την Ελλάδα προτείνεται για ένα τόσο υψηλό και κρίσιμο, για την ευρωπαϊκή και διεθνή πολιτική, αξίωμα. Η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί να ευχαριστήσει την Κυπριακή Δημοκρατία που πρότεινε και στηρίζει την υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη και θεωρεί αυτονόητη και την αντίστοιχη υποστήριξη της από την ελληνική κυβέρνηση”, αναφέρει η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Ντ. Μπακογιάννη: Πρόταση με κυπριακή σφραγίδα

Την υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη πρότεινε η Κυπριακή Δημοκρατία και μάλιστα είναι η πρώτη φορά που χώρα προτείνει υποψήφια Γενική Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης διαφορετικής εθνικότητας.

Επίσης, είναι η πρώτη φορά που προσωπικότητα από την Ελλάδα θα διεκδικήσει τη θέση ενός τόσο σημαντικού οργανισμού, του δεύτερου σε δύναμη και απήχηση μετά τον ΟΗΕ.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας θα έχει απέναντί της τέσσερις ακόμα υποψηφίους.

Η Γενική Συνέλευση για την εκλογή θα γίνει την άνοιξη από 750 εκλέκτορες – βουλευτές, οι οποίοι θα εκπροσωπούν 47 κυβερνήσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: «Δεν φωτίζουμε μόνο τον Λευκό Πύργο, φωτίζουμε ολόκληρη τη Μακεδονία»
Με τη «Μισιρλού» η φωταγώγηση του ιστορικού μνημείου - Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα η ειδική τελετή για το εμβληματικό μνημείο της συμπρωτεύουσας
Λευκός Πύργος
52
Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη που διέκοψε τον Παπαστεργίου στον αέρα: «Με γείωσε για να απαντήσει στον Κυριάκο;»
Ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την ώρα που βρισκόταν σε ζωντανή ραδιοφωνική σύνδεση - Η αυθόρμητη αντίδραση της δημοσιογράφου
Κυριάκος Μητσοτάκης και Δημήτρης Παπαστεργίου 5
Διονύσης Τεμπονέρας για Pizza Fan: Πάρτε μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους
Ο τομεάρχης Εργασίας της ΕΛΑΣ ζητά τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, αλλά και τη θέσπιση πλαισίου προστασίας για αντίστοιχες περιπτώσεις εργοδοτικής αφερεγγυότητας ή παρανομιών
Διονύσης Τεμπονέρας, ΕΛΑΣ