Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 10 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 10 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Φωτογραφία: ΑΠΕ

Προβάδισμα δέκα μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της Metron Analysis. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία για «Τα Νέα», η ΝΔ συγκεντρώνει το 26% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 16,1% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,2% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 5,2%, ΚΚΕ με 5%, Ένωση Κεντρώων με 2,4%, το Ποτάμι με 2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,4%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,2% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 10%.

Το προβάδισμα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο όταν αφορά την εκτίμηση ψήφου καθώς εκεί η ΝΔ συγκεντρώνει 36,7% έναντι 22,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν 8,8% για τη ΔΗΣΥ, 7,3% για τη Χρυσή Αυγή, 7,1% για το ΚΚΕ, 3,4% για την Ένωση Κεντρώων, 2,9% για τους ΑΝΕΛ, 2,8% για το Ποτάμι.

Προβάδισμα έχει η ΝΔ και στην παράσταση νίκης με το 68% να προβλέπει νίκη της σε περίπτωση εκλογών με μόλις το 17% να βλέπει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται  ο Κυριάκος Μητσοτάκης μει ποσοστό 25% έναντι 13% του Αλέξη Τσίπρα, με το 43% ωστόσο να απαντά «Κανένας».

Ως αρνητικό κρίνει το έργο της κυβέρνησης το 75% και το 71% έχει αρνητική γνώμη για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο κ. Τσίπρας. 

Παράλληλα, το 64% έχει αρνητική εντύπωση για την αξιωματική αντιπολίτευση της ΝΔ και το 59% αρνητική γνώμη για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του ο πρόεδρος της Ν.Δ Κ. Μητσοτάκης.

Το 80% των ερωτηθέντων βλέπει αρνητικά την κατάσταση της οικονομίας, με το 53% πιστεύει ότι τους επόμενους μήνες θα χειροτερέψουν οι οικονομικές συνθήκες.

Σχετικά με τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, το 50% απαντά ότι θεωρεί αδιάφορη αυτή την εξέλιξη, το 32% θετική και το 15% αρνητική.

Πηγή: “Τα Νέα”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις