Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέα επίθεση στη Δικαιοσύνη από Παπαγγελόπουλο και Πολάκη – “Αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση”

Παπαγγελόπουλου

Νέες αιχμές κατά των δικαστών από υπουργούς. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Παύλος Πολάκης συνεχίζουν τις επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης, ο πρώτος μέσα από συνέντευξή του και ο δεύτερος μέσα από νέα ανάρτησή του στο Facebook.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, επιτίθεται στις δικαστικές ενώσεις, που είχαν αφήσει αιχμές κατά της κυβέρνησης. Όπως λέει, αν και αποτελούν κατ’ εξοχήν επιστημονικά σωματεία, από τη στιγμή που εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υπάρξει «έστω και μία ανακοίνωση δικαστικής ένωσης που να μην αντιπολιτεύεται άμεσα ή έμμεσα τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και το περιεχόμενό της να μην έχει έντονα συνδικαλιστικό ή, ακόμη χειρότερα, συντεχνιακό χαρακτήρα».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος θέτει το ερώτημα «γιατί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη Δικαιοσύνη έχει κατρακυλήσει στους τελευταίους δείκτες καταγραφής τα τελευταία 15 χρόνια», ενώ ερμηνεύει το γεγονός ότι «η αντιπολίτευση και συγκεκριμένα ΜΜΕ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη ως θεσμικό εμπόδιο», «στη φεουδαρχική αντίληψη κάποιων ότι η εξουσία είναι αποκλειστικό προνόμιό τους και ότι η Δικαιοσύνη τούς ανήκει και πρέπει να την ελέγχουν».

«Η Δικαιοσύνη για πρώτη φορά δεν ελέγχεται απόλυτα απ’ αυτούς» λέει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και συμπληρώνει ότι «η αντιπολίτευση και τα φιλικά προς αυτήν ΜΜΕ, δηλαδή σχεδόν το σύνολο των ΜΜΕ, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν για άλλη μια φορά τη Δικαιοσύνη στην προσπάθειά τους να πλήξουν την κυβέρνηση, ολισθαίνοντας αυτοί σε θεσμική εκτροπή».

«Για πρώτη φορά η διαπλοκή χάνει μάχες, όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις είτε δεν τόλμησαν καν να της αντιπαρατεθούν είτε αναγκάζονταν να συνθηκολογήσουν μαζί της», λέει και προσθέτει ότι «η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι πλήρως εξασφαλισμένη θεσμικά. Είναι αποκλειστικά θέμα των λειτουργών της να ανταποκριθούν στη δύσκολη και υψηλή αποστολή τους».

Ο Πολάκης

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μέσα από το Facebook επιτέθηκε στους δικαστές για το θέμα των πόθεν έσχες των βουλευτών. «Σκέφτομαι αν είχαμε προτείνει ως ΣΥΡΙΖΑ το πόθεν έσχες των βουλευτών να το εξετάζει επιτροπή που θα αποτελούσαν μόνο από βουλευτές. Τι Σοβιετία, Βόρεια Κορέα, Κούβα, Βενεζουέλα θα ακούγαμε από τα ΜΜΕ», τόνισε μεταξύ άλλων στο post του.

Και στη συνέχεια επιτέθηκε στους δικαστές λέγοντας: «Τώρα που το ζητάνε οι δικαστές για τους εαυτούς τους, είναι “εξέλιξη του νομικού πολιτισμού”, “προστασία της προσωπικότητας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου”, “πραγμάτωση της διάκρισης των εξουσιών” και για τα κανάλια ημέρα Σάββατο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε