Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέα κυβέρνηση: Όλα τα ονόματα στο σχήμα Μητσοτάκη!

νέα κυβέρνηση
Φωτογραφία: Intime

Ανακοινώθηκε το απόγευμα η νέα κυβέρνηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και… αμέσως σύσκεψη στο Μαξίμου για το Eurogroup.
Πότε ορκίζονται οι… 50 του Κυριάκου, πότε θα γίνει το πρώτο υπουργικό. Όλα τα ονόματα της νέας κυβέρνησης, το 40% των οποίων είναι εξωκοινοβουλευτκοί.
Δεν λείπουν οι πρώτες… αντιδράσεις. Εκτός τελικά η Όλγα Κεφαλογιάννη, που σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού… “πακέτο”.
Παρακολουθήστε ζωντανά όλες τις εξελίξεις μέσα από το live blogging του newsit.gr.

Η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε, η… παράδοση – παραλαβή στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε (σ.σ. δείτε εδώ λεπτό προς λεπτό όλα όσα έγιναν) ήρθε τώρα η ώρα για την νέα κυβέρνηση!

Το ρεπορτάζ έχει πάρει… φωτιά από το πρωί της Δευτέρας, 08.07.2019, της επομένης των εθνικών εκλογών, για το πώς θα σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση.

Είχαμε “σίγουρους”, είχαμε… καραμπόλες, είχαμε πλούσιο παρασκήνιο, που σας μετέδωσε αναλυτικά το newsit.gr. Πλέον… ήρθε η ώρα και ανακοινώθηκε επισήμως η νέα κυβέρνηση!

Κυβερνητικός εκπρόσωπος θα είναι ο μέχρι σήμερα διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Μητσοτάκη, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος στάθηκε απέναντι στην κάμερα στη Γενική Γραμματεία Τύπου και έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις.

Παρακολουθήστε ζωντανά όλες τις εξελίξεις για την νέα κυβέρνηση μέσα από το live blogging του newsit.gr

 

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Περίσσευε η συγκίνηση στην ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού

Νωρίτερα, περίπου στις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας, 08.07.2019 και πριν ανακοινωθεί η νέα κυβέρνηση, προηγήθηκε η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος με όλη του την οικογένεια στο πλευρό του μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η σύζυγός του Μαρέβα με ένα λευκό σύνολο και οι δυο κόρες του Δάφνη και Σοφία και ο γιος του Κωνσταντίνος ήταν μαζί του. Η οικογένεια περπάτησε την Ηρώδου Αττικού και έφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να παραστούν στην ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Παρούσες ήταν και οι τρεις αδερφές του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εκεί, τους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Είχαν μια σύντομη συνάντηση και στην συνέχεια ακολούθησε η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού πριν ανακοινωθεί η νέα κυβέρνηση. Ο νέος πρωθυπουργός ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο και η συγκίνησή του ήταν έντονη. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη όρκισε πρωθυπουργό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Αφού έπεσαν οι απαραίτητες υπογραφές μετά την ορκωμοσία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγκάλιασε θερμά την σύζυγό του Μαρέβα και ένα ένα τα τρία του παιδιά. Η συγκίνηση του νέου πρωθυπουργού ήταν μεγάλη αλλά και η χαρά του αφού δεν έπαψε λεπτό να χαμογελάει.

Ορκωμοσία και… καρφί στο Μαξίμουν πριν ανακοινωθεί η νέα κυβέρνηση

Αμέσως μετά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον περίμενε ο Αλέξης Τσίπρας, για να του παραδώσει… τα κλειδιά!

Ήταν ίσως η πιο άβολη στιγμή στην πολιτική του καριέρα. Ο Αλέξης Τσίπρας ο ηττημένος των εκλογών της 7ης Ιουλίου έπρεπε να υποδεχθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου και στην συνέχεια να του παραδώσει τα κλειδιά και την εξουσία.

Ο νέος πρωθυπουργός κατευθύνθηκε πεζός στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί, τον περίμενε στην πόρτα ως είθισται ο Αλέξης Τσίπρας. Η χειραψία ανάμεσα στους δυο άνδρες κράτησε πολύ λίγο, όπως και η καθιερωμένη πόζα μπροστά στις κάμερες. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήθελε να σταθεί πολλή ώρα με τον πολιτικό του αντίπαλο μπροστά στις κάμερες.

νέα κυβέρνηση
Ο νικητής κι ο ηττημένος πριν ανακοινωθεί η νέα κυβέρνηση / Φωτογραφία: Intime

Οι δυο άνδρες κατευθύνθηκαν στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου και εκεί ακολούθησε μια πολύ σύντομη συνάντηση. Έτσι κι αλλιώς όλα αυτά είναι τυπικά.

Όταν ολοκληρώθηκε η σύντομη συνάντηση των δυο ανδρών χωρίς τηλεοπτικές κάμερες αλλά μόνο με φωτογραφίες ο Αλέξης Τσίπρας έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου. Σκυθρωπός κατέβηκε τα σκαλιά του πρωθυπουργικού γραφείου και μπήκε στο αυτοκίνητό του. Στο κεφαλόσκαλο ο νέος πρωθυπουργός να τον χαιρετάει.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις