Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέα κυβέρνηση: Οι υπουργοί έπιασαν δουλειά από νωρίς στα γραφεία τους

Νέα κυβέρνηση: Οι υπουργοί έπιασαν δουλειά από νωρίς στα γραφεία τους

Από νωρίς πήγαν σήμερα (28.6.2023) το πρωί στα γραφεία τους οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και «σήκωσαν τα μανίκια» για να πιάσουν δουλειά ενόψει του πρώτου υπουργικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, η Σοφία Ζαχαράκη, ο Δημήτρης Παπαστεργίου και όλοι οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης πήγαν στα γραφεία τους από τις 08:00 το πρωί – κάποιοι έφτασαν και πιο νωρίς – για να κάνουν τις πρώτες τους συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες πριν το πρώτο υπουργικό συμβούλιο.

«Καλή αρχή σε όλους»

«Καλή αρχή σε όλους» ευχήθηκε ο νέος υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι «εγώ έρχομαι πάντα πρωί». Παράλληλα, τόνισε ότι «όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις θα υλοποιηθούν στο ακέραιο» και μετά συμπλήρωσε:

«Πρώτη προτεραιότητα είναι να κάνουμε τη ζωή των εργαζομένων καλύτερη, να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά τους, να φτιάξουμε προγράμματα επανεκπαίδευσης και να υπάρχει δικαιοσύνη στην αγορά εργασίας».

Ένα από τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης είναι ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος έφτασε στο πόστο του νωρίς το πρωί και έκανε λόγο για μια «καινούρια αρχή αλλά με συνέχιση της δουλειάς που έχει γίνει».

«Ο πρωθυπουργός θα έρθει στις 17:00 για μια συζήτηση», σημείωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, προσερχόμενος στο νέο του γραφείο σήμερα το πρωί. 

«Δεν μου είναι άγνωστο το κτήριο και το υπουργείο γιατί ήμουν υπουργός Ανάπτυξης. Έχω χειριστεί μια σειρά από τομείς συναφείς με το υπ. Οικονομίας και Οικονομικών. Το ζήτημα είναι να ασκήσουμε πολιτική κοινής λογικής, να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα και να έχουμε πάντα το μυαλό μας στους ευάλωτους και την κοινωνική δικαιοσύνη» τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Την απάντησή της στα απαράδεκτα σχόλια του Θάνου Τζήμερου έδωσε η πρώτη υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, προσερχόμενη στο γραφείο της σήμερα λίγο πριν τις 08:00 το πρωί. «Οι προσωπικές μου επιλογές δεν αφορούν κανέναν», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ένα από τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης τόσο στην ηλικία όσο και στο ότι συμμετέχει για πρώτη φορά σε κυβερνητικό σχήμα, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης έφτασε πρωί πρωί στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Η δουλειά σου πρέπει να μιλήσει, τα πολλά λόγια είναι φτώχια, τα ζητήματα της απλοποίησης τα βλέπει στην καθημερινότητά του ο πολίτης», υπογράμμισε ο κ. Κυρανάκης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις