Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Νέα κυβέρνηση: Ορκίστηκαν με συζύγους και παιδιά στο πλευρό τους οι νέοι υπουργοί

Νέα κυβέρνηση: Ορκίστηκαν με συζύγους και παιδιά στο πλευρό τους οι νέοι υπουργοί

Σε πανηγυρικό κλίμα ορκίστηκε σήμερα (27.06.2023) η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ σε λίγη ώρα οι νέοι υπουργοί θα παραλάβουν τα χαρτοφυλάκιά τους από τους υπηρεσιακούς υπουργούς.

Τα μέλη της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη έφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενα από τις συζύγους και τα παιδιά τους. Από τους ανθρώπους τους που είναι δίπλα τους στις πιο σημαντικές στιγμές τους.

Κι αν δεν είναι σημαντική η στιγμή να ορκίζεται κάποιος υπουργός ή υφυπουργός μιας νέας κυβέρνησης, ποια θα μπορούσε να είναι;

Άλλοι με συζύγους και παιδιά, άλλοι με τους γονείς τους, πέρασαν την πύλη του Μεγάρου χαμογελαστοί και ευδιάθετοι, έτοιμοι να δώσουν τον όρκο τους.

Την παράσταση (και την… καρδιά ακόμη και του Κυριάκου Μητσοτάκη) έκλεψε η κορούλα του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, η οποία έφυγε από την αγκαλιά του μπαμπά της μόνο όταν εκείνος στάθηκε μαζί με τους άλλους υπουργούς μπροστά από τον αρχιεπίσκοπο για να ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα και τους νόμους.

Ο Βασίλης Κικίλιας συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Τζένη Μπαλατσινού, ο Άδωνις Γεωργιάδης από την Ευγενία Μανωλίδου και τα παιδιά τους, η Όλγα Κεφαλογιάννη από τον σύζυγό της Μίνωα Μάτσα, ο Χρήστος Σταϊκούρας από τη σύζυγο και την κόρη του. 

Σε σύντομες τοποθετήσεις κατά την άφιξή τους οι περισσότεροι, εμφανώς συγκινημένοι, δήλωσαν «έτοιμοι να αναλάβουν καθήκοντα με βάση και τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τον πρωθυπουργό».

Οι οικογένειες υπουργών και υφυπουργών κάθισαν μαζί μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο για να παρακολουθήσουν την τελετή και να καμαρώσουν τους ανθρώπους τους.  

Οι ενδυματολογικές επιλογές των συζύγων των υπουργών, αλλά και των μελών της νέας κυβέρνησης είναι κάτι που σχολιάστηκε, ενώ το λευκό ήταν τελικά αυτό που επικράτησε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις