Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Νέα μέτρα: Πιο τσουχτερά πρόστιμα και σαρωτικοί έλεγχοι παντού αποφασίστηκαν σε σύσκεψη στο Μαξίμου

Διευκρινίσεις για την ψηφιακή ταυτότητα στο Covid Free Wallet

Σύσκεψη με αντικείμενο το συντονισμό των ελέγχων για την αυστηρή τήρηση των νέων μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή την εφαρμογή των νέων μέτρων από τις έξι σήμερα το πρωί.

Αυτό που αποφασίστηκε ήταν για όλο το επόμενο διάστημα οι έλεγχοι σε εστιατόρια, διασκέδαση αλλά και χιονοδρομικά και σε ιδιωτικούς χώρους να είναι σαρωτικοί.

Στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης οι έλεγχοι θα γίνονται για την τήρηση του ωραρίου, τους καθήμενους, τον αριθμό των ατόμων ανά τραπέζι και στην απαγόρευση της μουσικής.

Όμως, οι έλεγχοι θα γίνονται και στους χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς, όπως και στα χιονοδρομικά κέντρα. Έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και για τη διενέργεια ψυχαγωγικών εκδηλώσεων σε ιδιωτικούς χώρους έναντι ανταλλάγματος ή εφόσον αυτές εμπεριέχουν τη μίσθωση ή υπηρεσιών μουσικής διασκέδασης.

Επίσης στη σύσκεψη δρομολογήθηκε η περαιτέρω αυστηροποίηση του πλαισίου προσωρινής αναστολής της λειτουργίας καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης για την επαναλαμβανόμενη παραβίαση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις