Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέα παρέμβαση από τη Βασιλική Θάνου για τη Novartis

Βασιλική Θάνου Novartis

Μόλις μια μέρα πριν από την… αναμενόμενη “τιτανομαχία” στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis, έρχεται η νέα παρέμβαση από τη Βασιλική Θάνου, την προϊσταμένη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού.

Η Βασιλική Θάνου, πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, με δήλωσή της στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, κάνει δεύτερη παρέμβαση για την υπόθεση Novartis και αναφέρεται στο θέμα της σύγκλησης της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών.

Η Βασιλική Θάνου χαρακτηρίζει «μη νόμιμο το αίτημα για σύγκλιση της ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών, το οποίο όπως έγινε γνωστό προσπαθούν να θέσουν ορισμένοι με τη συλλογή υπογραφών με στόχο να αφαιρεθεί η δικογραφία της Novartis από τον ανακριτή διαφθοράς στον οποίο έχει χρεωθεί και να πάει σε εφέτη ανακριτή».

Όπως εξηγεί: «Οι ανακριτές διαφθοράς, όπως και οι εισαγγελείς διαφθοράς είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας για τη διερεύνηση των εγκλημάτων κατά της διαφθοράς σύμφωνα με τον νόμο 4022/2011».

Η Βασιλική Θάνου για τη Novartis και την ολομέλεια του Εφετείου

«Οι ανακριτές διαφθοράς, όπως και οι εισαγγελείς διαφθοράς είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας για τη διερεύνηση των εγκλημάτων κατά της διαφθοράς σύμφωνα με τον νόμο 4022/2011. Το άρθρο 29 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για την ανάθεση της ανάκρισης σε εφέτη ανακριτή δεν εφαρμόζεται στα εγκλήματα διαφθοράς. Επομένως, είναι μη νόμιμο το αίτημα για σύγκλιση της ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών, το οποίο όπως έγινε γνωστό προσπαθούν να θέσουν ορισμένοι με τη συλλογή υπογραφών με στόχο να αφαιρεθεί η δικογραφία της Novartis από τον ανακριτή διαφθοράς στον οποίο έχει χρεωθεί και να πάει σε εφέτη ανακριτή».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις