Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέα στοιχεία για την επιχείρηση “ΣΥΡΙΖΑ Channel” – Εξηγήσεις από τον Τσίπρα ζητά η ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ

Ομοβροντία δημοσιευμάτων στον ημερήσιο Τύπο, δίνει συνέχεια στις αποκαλύψεις για την προσπάθεια δημιουργίας ή απόκτησης Μέσων Ενημέρωσης, “φιλικών” στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Κοινός παρονομαστής των δημοσιευμάτων οι σχέσεις του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, που μόλις χθες δια τους πληρεξούσιου δικηγόρου του ανέφερε πως υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που “αποδεικνύουν πού και με υποδείξεις ποιών διατέθηκαν κεφάλαια εκατομμυρίων ευρώ προς προώθηση και προσαύξηση της αξίας εντύπου φίλα διακείμενου στην κατά τον οικείο χρόνο κυβέρνηση”, δηλαδή της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Τα “Νέα του Σαββατοκύριακου” επικαλούνται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες “έρχονται νέες «βόμβες» κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με βίντεο και ηχητικά που θα βάζουν στο κάδρο και τον πρώην πρωθυπουργό. Και θα αποδεικνύουν περίτρανα το σχέδιο άλωσης του Τύπου, με ξέπλυμα χρήματος από το εξωτερικό και με ένα δαιδαλώδες κύκλωμα στο οποίο εμπλέκονται πολιτικοί, επιχειρηματίες κι εκδότες που μπαινόβγαιναν από το 2015 στο Μαξίμου”.

Στο ίδιο ρεπορτάζ σημειώνεται πως ο κ. Καλογρίτσας επελέγη να γίνει ο “καναλάρχης του ΣΥΡΙΖΑ” με τη βοήθεια Λιβανέζων επιχειρηματιών, των αδελφών Χούρι, με αναφορά στη γνωστή πλέον υπόθεση των 3 εκατομμυρίων ευρώ.

“Στην εξίσωση μπαίνει και η Τράπεζα Αττικής την οποία θέλει να ελέγξει η τότε κυβέρνηση, προκειμένου να δίνει αδιαφανείς χρηματοδοτήσεις. Η «σούπα» χαλάει όταν ο κεντρικός τραπεζίτης Γ. Στουρνάρας δεν δέχεται την ελεγχόμενη από το Μαξίμου διοίκηση της Attica Bank”, αναφέρουν “Τα Νέα”.

Ο θυελλώδης διάλογος για την Τράπεζα Αττικής

Επ’ αυτού, δηλαδή της Τράπεζας Αττικής, ο δημοσιογράφος Γ. Παπαχρήστος αναφέρει στην στήλη του στην ίδια εφημερίδα πως η Τράπεζα της Ελλάδας πληροφορήθηκε την δανειοδότηση με 15 εκατομμύρια του Χρήστου Καλογρίτσα, χωρίς να υπάρχει σχετική θετική εισήγηση ή τυπική εγγύηση, οπότε αποφάσισε τον “αποκεφαλισμό” της Διοίκησης της Attica Bank, “δεδομένου ότι ο έλεγχος αποκαλύπτει σειρά προβληματικών έως και σκανδαλωδών δανειοδοτήσεων”.

Ο δημοσιογράφος περιγράφει δραματική συνομιλία του Γιάννη Στουρνάρα με τον Αλέξη Τσίπρα, όταν ο πρώτος πληροφορήθηκε ενώ ήταν στο εξωτερικό ότι η διοίκηση άλλαξε μεν, αλλά δεν τοποθετήθηκε διευθύνων σύμβουλος ο κ. Πανταλάκης, στον οποίο είχαν καταλήξει και οι δύο πλευρές, αλλά ο κ. Σαπουντζόγλου. Αποτέλεσμα αυτής της δραματικής επικοινωνίας ήταν -πάντα σύμφωνα με “Τα Νέα”- η “εισβολή” ελεγκτών την επομένη μέρα στα γραφεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα για εξονυχιστικό έλεγχο…

Επιπλέον, για την υπόθεση Καλογρίτσα, δημοσίευμα της εφημερίδας “Παραπολιτικά” αναφέρει πως λίγο πριν τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες πραγματοποιήθηκε ραντεβού στο σπίτι του τότε δημοσιογράφου και νυν ευρωβουλευτή, Κώστα Αρβανίτη, με τη συμμετοχή του επιχειρηματία, του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Παππά, με αντικείμενο “τη λήψη κοινής απόφασης σχετικά με το ύψος του τιμήματος που θα έδινε τηνεπομένη ο Ιωάννης – Βλαδίμηρος Καλογρίτσας” για την τηλεοπτική άδεια.

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη πως σε μία από τις πολλές συναντήσεις του Νίκου Παππά με τον Χρήστο Καλογρίτσα μετείχε ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου….

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μένει σιωπηλός

Με αφορμή τα δημοσιεύματα αυτά, η Νέα Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει:

«Τα στοιχεία που έρχονται καθημερινά στο φως αποκαλύπτουν τα σχέδια των Τσίπρα – Παππά για το στήσιμο του “μαγαζιού”. Υπόγειες διαδρομές χρήματος, μέσω off shore και εικονικών συναλλαγών με πρωταγωνιστές τον Χρήστο Καλογρίτσα, τον “βασιλιά” των off shore Αρτ. Αρτεμίου, την Attica Bank και δημοσιογράφους “κολλητούς” του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ, συνθέτουν ένα σκοτεινό παρακρατικό σύστημα.

Ως πότε ο λαλίστατος, κατά τα άλλα κ. Τσίπρας, θα συνεχίσει να κρατά το στόμα του κλειστό; Οφείλει απαντήσεις».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις