Πολιτική

Νέα συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες την Παρασκευή – «Φύγαμε από Μαξίμου χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις για τις αποζημιώσεις»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την ερχόμενη Παρασκευή (15.03.24) θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους των αγροτών της Θεσσαλίας στο Μέγαρο Μαξίμου, με την ακριβή ώρα να μην έχει ακόμη προσδιοριστεί και να αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά σας» είναι το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους εκπροσώπους των αγροτών της Θεσσαλίας κατά τη διάρκεια της συνάντησης τη Δευτέρα (11.03.24).

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους αγρότες, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις ήταν κατά κανόνα κόσμιες και έγινε μεγάλη προσπάθεια να μην υπάρξει διατάραξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

«Συμφωνούμε ότι πολλά από τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια και θα κάνουμε ότι είναι εφικτό να τα ικανοποιήσουμε. Εχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και έχουν προχωρήσει οι τεχνικές συζητήσεις για την επιστροφή του ΕΦΚ του για το αγροτικό πετρέλαιο το 2025.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η επιστροφή να είναι πιο δίκαιη και αποτελεσματική,  Για το αγροτικό ρεύμα ο σκοπός μας είναι να μπορέσουμε να δώσουμε προβλεψιμότητα σε βάθος χρόνου για να ξέρουν οι αγρότες τι θα πληρώνουν», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας δήλωσε πως η 15ης μελής επιτροπή αποχώρησε από το Μαξίμου χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση των αποζημιώσεων για τις ζημιές του 2023.

Οι αγρότες ζήτησαν να μην υπάρξει αλλαγή της χρήσης γης στη Θεσσαλία και εξέφρασαν την ανάγκη να γίνουν όλα τα απαραίτητα έργα για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Σύμφωνα με τον Ρίζο Μαρούδα, δεν υπήρξε ουσιαστική ενημέρωση για το master plan της ολλανδικής εταιρείας υποστηρίζοντας ότι «φαίνεται να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την καταβολή των άμεσων ενισχύσεων, ο ίδιος σημείωσε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν, θα έχουν καταβληθεί μέχρι και τα τέλη Ιουνίου. «Χρειαζόμαστε άμεση ρευστότητα μιας και ξεκινάει η νέα καλλιεργητική περίοδος» είπε μεταξύ άλλων.

Όπως είπε, υπήρξε ενημέρωση ότι θα υπάρξει αποζημίωση για τις δενδρώδεις καλλιέργειες που καταστράφηκαν.

Τέλος, όπως ανέφερε, μιλώντας για τον Έβρο, υπάρχουν καθυστερήσεις για την αποκατάσταση των ζημιών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναβάθμιση από Moody’s και Scope Ratings: «Η Ελλάδα – νησίδα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας»
«Η Ελλάδα αποτελεί πλέον παράδειγμα ανθεκτικότητας, ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και ταχείας μείωσης του δημόσιου χρέους», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Γιώργος Μαζωνάκης 5
Τα μαζεύει ο Φρέντι Μπελέρης μετά τις αντιδράσεις: Ανακαλώ τα όσα είπα για τον Κασιδιάρη, η αποστροφή μου ήταν άστοχη
«Αυτή είναι και η διαχρονική στάση μου: να στέκομαι απέναντι σε αντιλήψεις και πρακτικές που υπονομεύουν τις δημοκρατικές αξίες και να δίνω μάχες ώστε οι συμπολίτες μας να μην παρασύρονται σε επικίνδυνα μονοπάτια»
O Φρεντι Μπελέρης 159
Στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Επενδύσεις και Κυπριακό στην ατζέντα – Με μηνύματα προς την Τουρκία η ομιλία στον ΟΗΕ
Ο Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει ότι η Ελλάδα αποτελεί ασφαλή και φιλόξενη χώρα εγκατάστασης των περιφερειακών δραστηριοτήτων διεθνών εταιρειών, με ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για τα στελέχη τους
Κυριάκος Μητσοτάκης 5
ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ: Ο Μπελέρης εκθειάζει τον Κασιδιάρη και ο Μπεκίρης από το γραφείο Μητσοτάκη συναντήθηκε με συνομιλητή του
Το ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αποδοκιμάσει δημοσίως τον ευρωβουλευτή της Φρέντι Μπελέρη
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντι Μπελέρης 6
Παύλος Μαρινάκης: «Προφανώς και μας καλύπτουν οι εξηγήσεις Πλεύρη για την υπόθεση Μαζωνάκη» – Δεν ζητάμε άδεια για μείωση ΕΦΚ
Ο Παύλος Μαρινάκης απέρριψε την ερμηνεία ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως απαιτείται ευρωπαϊκή άδεια για τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα
Παύλος Μαρινάκης