Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Νέες καταγγελίες Πανούση με καρφιά κατά Τσίπρα: Μου ζητούσαν να αφήσω τα “παιδιά”

Νέες καταγγελίες Πανούση με καρφιά κατά Τσίπρα: Μου ζητούσαν να αφήσω τα “παιδιά”

Σε νέες αποκαλύψεις που θα ρίξουν λάδι στη φωτιά της πολιτικής αντιπαράθεσης που έχει προκύψει μετά τις… προηγούμενες καταγγελίες του, προχωρά ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, που αφήνει αιχμές και κατά του Αλέξη Τσίπρα.

«Όταν γίνονταν συλλήψεις, δεχόμουν τηλεφωνήματα “να αφήσω τα παιδιά”», δηλώνει ο Γιάννης Πανούσης σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής και αφήνει αιχμές κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Υπέθετα ότι οι πληροφορίες που του έδωσε ο διοικητής της ΕΥΠ θα τον ανησυχούσαν, αλλά προφανώς είχε άλλες προτεραιότητες».

Ο Γιάννης Πανούσης επιτίθεται στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Παπαγγελόπουλο και Νίκο Τόσκα για τη «γραβατωμένη μήνυση» που κατέθεσαν και στην οποία θεωρεί πως τον «φωτογραφίζουν» και τη χαρακτηρίζει «συνταγματικά ανεπίτρεπτη», ενώ από τα πυρά του δεν γλιτώνουν οι Γιώργος Κατρούγκαλος και Θοδωρής Δρίτσας, που επιχείρησαν να τον απαξιώσουν και τους χαρακτηρίζει «ανεύθυνους» και «ασόβαρους». Τονίζει δε ότι είχε συμφωνήσει προ καιρού με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην είναι ξανά υπουργός.

Μάλιστα, επαναλαμβάνει πως «κάποιοι «γνήσιοι της αριστεράς του τίποτα», όπως τους χαρακτηρίζω, κάτι ψελλίζουν ότι είμαι μέλος συνωμοσίας ανατροπής του Τσίπρα και άλλα χαριτωμένα, ενώ γνωρίζουν ότι ποτέ δεν έχω στραφεί κατά του πρωθυπουργού και ως θεσμού και ως ανθρώπου που με τίμησε».

Ερωτηθείς γιατί περίμενε τόσους μήνες για να αποκαλύψει πως δέχτηκε απειλές, απαντά: «Πότε θα έπρεπε να το κάνω; Ως υπουργός ενημέρωσα μέσω του διοικητή της ΕΥΠ, τον πρωθυπουργό και τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης. Άρα ο θεσμικός μου ρόλος ολοκληρώθηκε. 3. Ρωτώ λοιπόν: Θα ήταν σωστό να καταθέσω μήνυση κατά κρατουμένων, κάτι που είναι στην αρμοδιότητα του υπουργού Δικαιοσύνης, ή να καταγγείλω τότε δημοσίως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς την έγκριση του πρωθυπουργού; Αν δημοσιοποιούσα προεκλογικά τις απειλές εναντίον μου, θα έλεγαν ότι παρεμβαίνω στις εκλογές. Αν πάλι τα δημοσιοποιούσα αμέσως μετά τις εκλογές, θα ισχυρίζονταν κάποιοι ότι πικράθηκα που δεν ήμουν ξανά υπουργός, ενώ αυτό είχε συμφωνηθεί με τον πρωθυπουργό προ καιρού. Δημοσιοποίησα την υπόθεση δύο μήνες μετά επειδή συνεχίζονταν οι απειλές σε βάρος μου».

Αιχμές κατά Τσίπρα

Ο πρώην υπουργός αφήνει σαφείς αιχμές κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας πως «δεν μίλησα ποτέ με τον πρωθυπουργό, πρώτον γιατί ήταν η εποχή του Grexit και δεύτερον γιατί πίστευα ότι όλα αυτά θα τελείωναν. Υπέθετα ότι οι πληροφορίες που του έδωσε ο διοικητής της ΕΥΠ θα τον ανησυχούσαν, αλλά προφανώς είχε άλλες προτεραιότητες».

Δεν είναι αυτό όμως το… μοναδικό “καρφί» κατά του Αλέξη Τσίπρα. «Δεν κλήθηκα ποτέ για ενημέρωση από τον κ. Τόσκα και για κανένα θέμα. Όταν μου τηλεφώνησε μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσής μου, του είπα να ενημερωθεί από τον κ. Ρουμπάτη και μετά τα λέμε. Αντ’ αυτού άρχισαν οι δηλώσεις για ανύπαρκτες διαρροές εγγράφων και οι «γραβατωμένες» μηνύσεις. Το λέω διότι ξαφνιάστηκα βλέποντας για πρώτη φορά τους δύο υπουργούς με επίσημη αμφίεση να καταθέτουν εκ μέρους του κράτους μήνυση που με φωτογραφίζει, όταν η κυβέρνηση ήταν που με προέτρεψε να καταθέσω ό,τι στοιχεία είχα στον εισαγγελέα. Αντιφατικό, οξύμωρο αλλά και συνταγματικά ανεπίτρεπτο».

«Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον κ. Λάμπρου» λέει ο Γιάννης Πανούσης, αλλά συμπληρώνει πως… κάποιοι βάζουν αυτογκολ!. «Ποτέ βέβαια δεν έκανα υπαινιγμό για συνολική ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία. Αλλά υπάρχουν κάποιοι που ήδη βάζουν αυτογκόλ. Μην μου πείτε ότι φταίω εγώ που οι τρεις, μέχρι στιγμής, ανακοινώσεις μίσους των Φίλων των Πυρήνων της Φωτιάς και οι δηλώσεις πολλών στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ «μοιάζουν». Δεν είδα όμως κανένα σχόλιο γι’ αυτή τη σύμπτωση από τους λαλίστατους που με διαβάλλουν. Μάλιστα στο υστερόγραφο της τρίτης τους ανακοίνωσης οι Φίλοι των Πυρήνων μοιάζουν να προβλέπουν τη μήνυση εναντίον μου. Δεν καταγγέλλω. Απλώς ερωτήματα θέτω στην κρίση κάθε πολίτη».

Πηγή: Καθημερινή της Κυριακής

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε