Πολιτική

Νέο γύρο στον πόλεμο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες πυροδότησε η ατάκα Άδωνι

Μια ακόμα σειρά ανακοινώσεων πυροδότησε ο ισχυρισμός του Άδωνι Γεωργιάδη, πως κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης του εκμυστηρεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα κλείσει τον ΣΚΑΙ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Νέα Δημοκρατία, συνέχισε με ανακοίνωση επί του θέματος, καταγγέλοντας ότι “ο υπουργός – υπερκαναλάρχης κ. Παππάς και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στήνουν σύστημα διαπλοκής”.

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ υποστηρίζει ότι με τους χειρισμούς του στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών ο κ. Παππάς παραβιάζει την συνταγματική τάξη και προσθέτει πως “ό,τι και να κάνουν και ό,τι και να ονειρεύονται, η συνταγματική τάξη πολύ γρήγορα θα αποκατασταθεί από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας”.

Στην ανακοίνωση της αναφέρει ακόμη ότι “η Νέα Δημοκρατία είναι απέναντι σε κάθε είδους διαπλοκή. Είναι υπέρ της διαφάνειας. Είναι υπέρ του σεβασμού της συνταγματικής τάξης και του δικαιώματος της αχειραγώγητης και ελεύθερης ενημέρωσης.

Το Σύνταγμα μας είναι σαφές. Η αδειοδότηση και η εποπτεία των ραδιοτηλεοπτικών μέσων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο ο κ. Παππάς απαξίωσε, προκειμένου να γίνει ο ίδιος νέος “αυτοκράτορας” των Μέσων Ενημέρωσης. Η θέση μας από την πρώτη στιγμή είναι ξεκάθαρη και δεν αλλάζει. Το Σύνταγμα δεν είναι λάστιχο για να το ξεχειλώνει ο κ. Παππάς και η παρέα του”.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ρόλος του εκπροσώπου της διαπλοκής είναι ο μόνος που ταιριάζει στη ΝΔ», είναι το σχόλιο που επεφύλασσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωση της Ν.Δ. σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες.

«Η ΝΔ είναι αυτή που επί δεκαετίες -μαζί με το ΠΑΣΟΚ- άφησαν ένα ραδιοτηλεοπτικό τοπίο χωρίς νόμιμες άδειες, χωρίς κανόνες, έρμαιο στα συμφέροντα της διαπλοκής», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «η ΝΔ συστηματικά απαξίωσε και παραβίασε το Σύνταγμα για χάρη των ίδιων συμφερόντων και της επιθυμίας της να μην υπάρξει καμία νομιμότητα στο χώρο των τηλεοπτικών ΜΜΕ» και «είναι η ίδια που μπλοκάρισε και τη συγκρότηση του ΕΣΡ, στην προσπάθειά της να σαμποτάρει την αδειοδότηση».

«Δεν της βγήκε», σχολιάζει η Κουμουνδούρου προσθέτοντας ότι «τώρα η ΝΔ παριστάνει τον εκπρόσωπο της συνταγματικής νομιμότητας, χωρίς να πείθει κανέναν. Ο ρόλος του εκπροσώπου της διαπλοκής είναι ο μόνος που της ταιριάζει».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου 5
Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Οι τιμές της βενζίνης και του ντίζελ έχουν ήδη υποχωρήσει, παρακολουθούμε στενά την αγορά»
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ελληνικής συμμετοχής σε διεθνή αποστολή για τα Στενά του Ορμούζ και αποκάλυψε προχωρημένες συζητήσεις με την Ουκρανία για drones
Κυριάκος Μητσοτάκης 85