Πολιτική

Νέο μήνυμα από τη Γερμανία: Τηρήστε τις δεσμεύσεις

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση του eurogroup στις Βρυξέλλες, η γερμανική κυβέρνηση συνεχίζει τις πιέσεις προς την Αθήνα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της χώρας Στέφεν Ζάιμπερτ κάλεσε την κυβέρνηση να τηρήσει τις μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις της.

Τόνισε, παράλληλα, πως στο σημερινό Eurogroup οι εταίροι αναμένουν από την ελληνική αντιπροσωπεία να παρουσιάσει τις προτάσεις της, τεκμηριωμένες και λεπτομερείς, που περίμεναν εδώ και μέρες αυτές τις προτάσεις, όπως ανέφερε.

Τόνισε δε ότι η βάση για τις συνομιλίες θα έπρεπε να είναι όσα έχουν συμφωνηθεί και οι υποχρεώσεις που προκύπτουν από αυτά.

Ενδιαφέρον έχει το σχόλιο του Ζάιμπερτ και για τις σημερινές δηλώσεις του Βόλφανγκ Σόιμπλε που προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις ότι λυπάται για τους Έλληνες διότι έχουν εκλέξει μια κυβέρνηση η οποία φέρεται προς το παρόν ανεύθυνα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο υπουργός Οικονομικών εκφράζει την θέση της κυβέρνησής του.

Από την πλευρά του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, η εκπρόσωπος Μαριάνε Κοτέ επισήμανε ότι, αν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στην ουσία του προγράμματος, θα πρέπει αυτές να εγκριθούν από την γερμανική Βουλή.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Σφάχτηκαν» Ζωή Κωνσταντοπούλου και Παύλος Χρηστίδης στη Βουλή: «Είστε μούφα αντιπολίτευση» – «Ντροπή σας»
«Αποφεύγετε και δεν απαντάτε τι δουλειά είχατε εσείς στην Αθηναϊκή Λέσχη, ο πρόεδρός σας ποιεί την νήσσαν, το έχει ''ράψει''» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Παύλος Χρηστίδης 8
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 30% η ΝΔ και δεύτερη η ΕΛΑΣ με 15% – 7 στους 10 εκτιμούν ότι δε θα σχηματιστεί κυβέρνηση στις εκλογές
Οι νέες ισορροπίες στην κεντροαριστερά μετά την είσοδο της ΕΛ.Α.Σ. και το αποτύπωμα των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων στις επιλογές των ψηφοφόρων
Εκλογές, κάλπες
51