Πολιτική

Νέο μήνυμα ΗΠΑ στην Τουρκία μέσω Πάιατ: Τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα

Δεν πρόλαβε να… στεγνώσει το μελάνι από την επιστολή του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ με την οποία ζητούσε κυρώσεις στην Τουρκία από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για όσα κάνει στην ανατολική Μεσόγειο και οι ΗΠΑ, δια του Τζέφρι Πάιατ «επαναλαμβάνουν» στην Άγκυρα ότι τα ελληνικά νησιά έχουν δικαίωμα σε ΑΟΖ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ακόμη ένα σαφέστατο μήνυμα στην Τουρκία για όσα κάνει στην ανατολική Μεσόγειο στέλνουν οι ΗΠΑ. «Αγγελιαφόρος», για άλλη μια φορά, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέρφι Πάιατ, που το μεσημέρι της Τρίτης (23.06.2020) συναντήθηκε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Τζέφρι Πάιατ.

Μετά τη συνάντηση αυτή ήταν που… εστάλη το μήνυμα (δεν είναι η πρώτη φορά που το λέει άλλωστε) πως τα ελληνικά νησιά έχουν δικαίωμα σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, όπως και η ηπειρωτική χώρα.

Click4more Επιστολή καταπέλτης Μενέντεζ σε Πομπέο: Τιμωρήστε επιτέλους την Τουρκία

«Επιβεβαιώσαμε για άλλη μια φορά τη νομική μας αντίληψη ότι τα νησιά έχουν δικαίωμα σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, όπως και η ηπειρωτική χώρα», έγραψε στο twitter ο Τζέφρι Πάιατ μετά τη συνάντησή του με τον Νίκο Δένδια.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν περιφερειακά ζητήματα, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη. «Είχαμε την ευκαιρία σήμερα, με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, να επαναλάβουμε την στήριξή μας για εκεχειρία στη Λιβύη που οδηγεί σε πολιτική λύση, καθώς και το μήνυμά μας προς όλους τις εξωτερικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Τουρκίας, να σταματήσουν τις αποστολές όπλων και τζιχαντιστών που εντείνουν τη βία», επισήμανε ο Αμερικανός πρέσβης στην ανάρτησή του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όταν ορισμένοι οραματίζονται επιστροφή στο καταστροφικό 2015, η ΝΔ σχεδιάζει το ελπιδοφόρο 2030
«Η Ιστορία μπορεί να μην επαναλαμβάνεται, αλλά τιμωρεί όποιους την ξεχνούν. Ειδικά όταν οι αρχιτέκτονες της χρεοκοπίας ζητούν να τους εμπιστευτούν ξανά» τόνισε ο πρωθυπουργός στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
117
Αλέξης Τσίπρας: Eπιβολή πατριωτικής εισφοράς στα υπέρμετρα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων
«Είναι δύσκολο να γίνουν όλα αυτά; Όσο δύσκολο είναι να έχεις το θάρρος να συγκρουστείς με τα συμφέροντα και την ευθύνη να στηρίξεις την κοινωνία» λέει ο πρώην πρωθυπουργός σε βίντεό του στα social media
Αλέξης Τσίπρας, 11ο Φόρουμ των Δελφών
27
Η Μαρία Καρυστιανού και επίσημα στην ηγεσία του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών – Μέσα στον Μάιο η παρουσίαση του νέου κόμματος
«Δεν είμαστε απλώς μια ομάδα, είμαστε μία μεγάλη οικογένεια που μεγαλώνει συνεχώς, επειδή την ενώνει η αλήθεια και η αγάπη για το δίκαιο», υπογραμμίζει η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού 51