Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέο “χτύπημα” Ζωής: Όποιος τα βάζει με τους ανθρώπους μου, τα βάζει με μένα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Facebook, η επικεφαλής της “Πλεύσης Ελευθερίας” δίνει συνέχεια στην κόντρα που άνοιξε με στελέχη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, κατηγορώντας τους για απόπειρα δωροδοκίας συνεργάτη της.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής, αναφέρεται στους Διαμαντή Καραναστάση, Πασχάλη Τσαρούχα και Αντώνη Σιγάλα, οι οποίοι -ισχυρίζεται- πως δέχονται επιθέσεις για την επιλογή τους, καταλήγοντας στο “όποιος επιτίθεται στους ανθρώπους που δίνουν μαζί μου αυτή τη δύσκολη μάχη, τα βάζει μαζί μου”.

Ολόκληρη η ανάρτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου:

Το μήνυμά μου σε όλους όσοι νομίζουν ότι με φθηνή και καλοπληρωμένη επικοινωνιακή τρομοκρατία θα απομονώσουν και θα απαξιώσουν ανθρώπους, διαδρομές και υποστάσεις κρυστάλλινες, είναι το εξής:

Όποιος επιτίθεται στους ανθρώπους που δίνουν μαζί μου αυτή τη δύσκολη μάχη, τα βάζει μαζί μου. Τους ανθρώπους που μάχονται μαζί μου, θα τους υπερασπιστώ με κάθε ρανίδα της ύπαρξής μου. Τους ανθρώπους που δίνουν έναν τιτάνιο αγώνα όλους αυτούς τους μήνες, για να χτίσουμε το καράβι μας χωρίς σάπια σανίδια. Γιατί ξέρω ότι μόνον με τέτοιους ανθρώπους μπορεί η μάχη μας να δοθεί αληθινά. Και γιατί ξέρω καλά και εκ πείρας πως εκείνοι που επιλέγεται να χτυπιούνται μέχρι κανιβαλισμού, είναι εκείνοι που αποτελούν κίνδυνο για το σύστημα, για τους μηχανισμούς και για τις πάσης φύσεως «παρέες». Είναι αυτοί που δεν εξαγοράζονται, δεν εκφοβίζονται, δεν πισωπατούν. 

Η καταγγελία που έκανε στις 30/12/2016 ο Διαμαντής Καραναστάσης, αφορά τη δημοκρατία και την ελευθερία μας. Είναι επώνυμη και ονομαστική. Και χτυπάει στην καρδιά της την πολιτική υποκρισία, που ανέχεται κάποιοι να αλώνουν και να διαβρώνουν και να χειραγωγούν πολιτικούς χώρους και πολιτικά πρόσωπα, ώστε να μην μπορέσει ποτέ να δοθεί η μάχη και ποτέ να μη γίνει η σύγκρουση με τους δυνάστες της πατρίδας και του λαού μας. Με την καταγγελία αυτή ο Διαμαντής υπερασπίζεται όλους όσοι θέλουμε να δώσουμε τη μάχη χωρίς σημαδεμένα χαρτιά. Υπερασπίζεται εμένα κι εσένα, εμάς όλους. Και παίρνει την ευθύνη να μιλήσει, την ώρα που τόσοι είναι αυτοί που φοβούνται και σωπαίνουν. 

Το κείμενο του είναι μια γροθιά στο φόβο, τον εκφοβισμό, στο φασισμό, στην ένοχη παρασιώπηση. Θα υπερασπιστώ, λοιπόν, τον Διαμαντή. Για τις πράξεις του. Για την παρρησία και την ευθύτητα. Θα υπερασπιστώ τον Αντώνη Σιγάλα, που αντιστάθηκε στην απόπειρα χρηματισμού, επέτρεψε τη δημοσιοποίησή της και στοχοποιήθηκε για αυτό, με τον πλέον σεξιστικό και ομοφοβικό τρόπο. Η ανδρεία δεν είναι θέμα φύλου ούτε σεξουαλικού προσανατολισμού. Θα υπερασπισθώ τον Πασχάλη Τσαρούχα, που δίνει με συνέπεια τη μάχη μας χωρίς να υπολογίζει καλλιτεχνικό κόστος και υπερασπίζεται χωρίς φόβο τους καλλιτέχνες που βάλλονται, εισπράττοντας κι ο ίδιος την υπόγεια και δημόσια στοχοποίηση.

Σε τέτοιους ανθρώπους στηρίζεται η δική μας μάχη. Αυτούς που δε λυγίζουν και αντέχουν. Που δεν μπερδεύονται ούτε για το ποια είναι η μάχη ούτε για το ποιος είναι ο εχθρός. Όσο ζω κι αναπνέω, θα τους υπερασπίζομαι. Όπως θα υπερασπιστώ καθέναν και καθεμιά που θέλει καθαρά και ξάστερα να δώσει αυτή τη μάχη.  Θα τους υπερασπιστώ μέχρι τέλους. Από θέση αρχής. Και με όποιο τίμημα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε