Πολιτική

Νέος Ε αντιπρόεδρος της Ελληνικής Βουλής

Με ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στην Ολομέλεια της Βουλής, εξελέγη στη θέση του Ε' αντιπροέδρου της Βουλής, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Δριβελέγκας. Επί 220 ψηφισάντων, ο κος Δριβελέγκας έλαβε 137 θετικές ψήφους, ενώ υπήρξαν επίσης, 79 λευκά ψηφοδέλτια και τέσσερα άκυρα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η εκλογή του κου Δριβελέγκα, έγινε με ειδική ερμηνεία του Κανονισμού, ο οποίος προβλέπει πως η θέση αυτή ανήκει στη δεύτερη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα της αντιπολίτευσης.

Η ερμηνεία που δόθηκε εκ μέρους της ΝΔ (Μ. Βορίδης), του ΠΑΣΟΚ (Ε. Βενιζέλος) και του Προεδρείου (Χρ. Μαρκογιαννάκης), ήταν πως ο Κανονισμός αντιστοιχίζει τις θέσεις του τετάρτου, πέμπτου, έκτου και εβδόμου αντιπροέδρου, στα κόμματα της Βουλής με βάση την εκλογική τους δύναμη – και πως η αναφορά του σε “κόμμα της αντιπολίτευσης”, αντανακλά απλώς την παράδοση των μονοκομματικών κυβερνήσεων που έχει πλέον ανατραπεί. Στη βάση αυτή, η Χρυσή Αυγή αναρωτήθηκε “ποιος είναι ο έβδομος αντιπρόεδρος της Βουλής”, χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση. 

Η πλειοψηφία τόνισε πως η δική της ερμηνεία του Κανονισμού, βρίσκεται σε αντιστοίχιση και με τα προηγούμενα των κυβερνήσεων συνεργασίας της περιόδου 1989-1990. Αντίστροφα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δια του Νότη Μαριά, σημείωσαν πως ο βουλευτής τους, Γιάννης Δημαράς, έλαβε τη θέση του αντιπροέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ακριβώς με κυριολεκτική ερμηνεία του Κανονισμού. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να αναβληθεί η εκλογή αντιπροέδρου και να προσφύγει η Ολομέλεια στις συμβουλευτικές υπηρεσίες της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής, τέθηκε σε ψηφοφορία δι’ εγέρσεως και απορρίφθηκε. 

Κατά της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, τάχθηκαν τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας και η Δημοκρατική Αριστερά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι απαντά ο Ευ. Βενιζέλος για τον τρόπο που καλύφθηκε το κόστος του ταξιδιού του Γ. Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον

Αυτό είναι το νέο γραφείο του Βενιζέλου στη Χαριλάου Τρικούπη – ΦΩΤΟ

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ: ”Φορομπήχτης του θανατά ο Στουρνάρας”

Οι 11 βελτιώσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο για να μην χάσουν οι φορολογούμενοι έως και ένα μισθό το χρόνο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άγριος καυγάς Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου: «Δεν έχετε καμία ενσυναίσθηση για τα Τέμπη και καμία για τη νεκρή μητέρα»
Στο φόντο της σύγκρουσης, η αντιπαράθεση Γεωργιάδη - Μάντζου για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά των νοσηλευτών, με τον υπουργό να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για «σόου και λαϊκισμό»
Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου 5
Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Πολιτικά όρνεα που αξιοποιούν μια εγκληματική ενέργεια»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας απορρίπτουν το κυβερνητικό αφήγημα και μιλούν για απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης της τραγωδίας
Τρεις ύποπτοι εμπρησμοί αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη  με διαφορά λίγης ώρας σε πολιτικούς της ΝΔ – 5 άτομα στο νοσοκομείο
Συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Ιπποκράτειο στη μνήμη της Βάγιας Νέστορα – Κυρανάκης: «Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να συλληφθούν οι τρομοκράτες»
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κηδεία της μητέρας της «γαλάζιας» πολιτεύτριας αναμένεται να τελεστεί την επόμενη εβδομάδα στην Κοζάνη
Συγκέντρωση ΝΔ για Βάγια Νέστορα
23
Η Καρυστιανού μετά τα «καρφιά» Μαρινάκη καταδίκασε τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη με αιχμές για τα Τέμπη
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την «Ελπίδα για την Δημοκρατία» για τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα, με το κόμμα να συνδέει την υπόθεση με το αίτημα για ασφάλεια και δικαιοσύνη «που τόσο κατάφωρα στερούμαστε»
Μαρία Καρυστιανού
Ανδρουλάκης για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου μετά τις συναντήσεις με Γεραπετρίτη και Δένδια: «Δεν φτάνει το Μαξίμου να σηκώνει τηλέφωνα στις 3 το πρωί»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά καθαρές απαντήσεις για το έργο και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποφεύγει να μιλήσει με σαφήνεια στον ελληνικό λαό
Γεραπετρίτης και Ανδρουλάκης
Χρυσοχοΐδης για τη δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μη συλληφθούν οι δράστες»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απέκλεισε νέο κύμα τρομοκρατίας, μίλησε για «νοσταλγούς μιας παλιάς κατάστασης» και έστειλε μήνυμα ότι «η Δημοκρατία απαιτεί δικογραφία και πλήρεις αποδείξεις»
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
46