Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέος “πόλεμος” Μαξίμου – ΝΔ για το Σκοπιανό – “Συνθήματα δανεικά από την Χρυσή Αυγή”

Νέος “πόλεμος” Μαξίμου – ΝΔ για το Σκοπιανό – “Συνθήματα δανεικά από την Χρυσή Αυγή”

Νέο δελτίο τύπου εξέδωσε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ως απάντηση στην Νέα Δημοκρατία.

Το Μαξίμου κάνει λόγο για “γελοιότητα” του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην οποία καταφεύγει προκειμένου να υπερασπιστεί την ακροδεξιά “γραμμή” που του έχουν επιβάλλει Σαμαράς και Γεωργιάδης.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου

“Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο κ. Μητσοτάκης, αφού έπεσε στο τελευταίο σκαλί της αθλιότητας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τώρα θα πέσει και στο τελευταίο της γελοιότητας, προκειμένου να υπερασπιστεί την ακροδεξιά γραμμή που του επέβαλαν ο κ. Σαμαράς με τον κ. Γεωργιάδη στο Μακεδονικό.

Η προοπτική να διευκρινίζει το ίδιο το νέο Σύνταγμα της πΓΔΜ αυτό που προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών, ότι δηλαδή δεν ορίζει εθνότητα αλλά υπηκοότητα για τους πολίτες της, αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη ακύρωση του αντιπολιτευτικού αφηγήματος της ΝΔ, μετά τη μη περικοπή στις συντάξεις.

Ο κ. Μητσοτάκης ξέμεινε από επιχειρήματα και του έμειναν τα συνθήματα. Και αυτά δανεικά από τη Χρυσή Αυγή”.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Νωρίτερα η ΝΔ είχε απαντήσει σε προηγούμενη ανακοίνωση του Μαξίμου, λέγοντας πως “δυστυχώς το κακό έχει ήδη γίνει και καμία τροπολογία δεν μπορεί να αλλάξει όσα υπέγραψαν οι κ. Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς. Αν μπορούσε, ο κ. Ζάεφ και οι Σκοπιανοί συμπολίτες του, δεν θα πανηγύριζαν ήδη ότι τους αναγνωρίστηκε η δήθεν μακεδονική εθνότητα και γλώσσα.

Για όσους έχουν την παραμικρή αμφιβολία ότι η συμφωνία των Πρεσπών υποδαυλίζει τον σκοπιανό αλυτρωτισμό, ας ρίξουν μια ματιά στο προοίμιο του Σκοπιανού Συντάγματος και στο άρθρο 36 το οποίο αναφέρεται ακόμη και σε “μακεδονικό” κράτος” καταλήγει η ανακοίνωσή της ΝΔ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις