Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Νίκη Κεραμέως για Προγεννητική Αγωγή στα σχολεία: Το πρόγραμμα ανακλήθηκε με δική μου παρέμβαση

Νίκη Κεραμέως για Προγεννητική Αγωγή στα σχολεία: Το πρόγραμμα ανακλήθηκε με δική μου παρέμβαση
Φωτογραφία αρχείου

Λίγες ώρες μετά την ανάκληση του προγράμματος για την Προγεννητική Αγωγή στα σχολεία, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εξέδωσε ανακοίνωση απαντώντας και στον Αλέξη Τσίπρα που έκανε λόγο για “σκοταδισμό”.

Η Νίκη Κεραμέως τονίζει ότι το πρόγραμμα ανακλήθηκε ύστερα από δίκη της παρέμβαση και πως θα διερευνηθεί η σχέση της ΜΚΟ με το ελληνικό Δημόσιο.

Αναλυτικά η δήλωση της:

“Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, μετά από παρέμβασή μου, επανεξέτασε και ανακάλεσε την έγκριση που είχε δώσει για το πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής. Αποτελούσε μία από τις περίπου 1000 εγκρίσεις που δίνονται κάθε χρόνο από το ΙΕΠ για δράσεις ΕΚΤΟΣ του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος.

Ανάκληση βίντεο που αναπαράγουν τη θεωρία του αγέννητου παιδιού στα σχολεία – Σφοδρές αντιδράσεις στα social media

Αντιθέτως, ΕΝΤΟΣ του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος η Κυβέρνησή μας είναι η πρώτη που ενέταξε ολοκληρωμένο πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Δεν νομιμοποιείται λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να μας εγκαλεί για σκοταδισμό, πολύ περισσότερο που όχι μόνο ως Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για τον εκσυγχρονισμό της παιδείας, αλλά εξακολουθεί να αρνείται κάθε τι σύγχρονο και μεταρρυθμιστικό. Και που βεβαίως δεν τόλμησε να εντάξει τη σεξουαλική αγωγή σε οριζόντια βάση στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα (αρκέστηκε σε μια απλή θεματική εβδομάδα…).

Από ότι φαίνεται η συγκεκριμένη Μη Κερδοσκοπική αυτή Εταιρεία έχει μακρά ιστορία με το Ελληνικό Δημόσιο. Και θα την διερευνήσουμε. Αυτό όμως που πρέπει επίσης να διερευνηθεί είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα καταγγέλλει το πρόγραμμα της εταιρείας αυτής, επί της διακυβέρνησής του την χρηματοδοτούσε με ποσά άνω των 100.000 ευρώ…”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις