Πολιτική

Νίκη Τσίπρα στις ευρωεκλογές θα αποτραπεί εαν υποχωρήσουν οι Ευρωπαίοι”

«Ο ταλαντούχος κύριος Σαμαράς» είναι ο τίτλος της Süddeutsche Zeitung για την παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Βερολίνο, με υπότιτλο: «Ο έλληνας πρωθυπουργός γοητεύει κατά το ταξίδι του στο Βερολίνο και κάνει λόγο για “θεαματικό comeback“ της χώρας του. Ωστόσο, σημαντικές μεταρρυθμίσεις εξακολουθούν να μην εφαρμόζονται ή να εφαρμόζονται με βραδείς ρυθμούς».

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Το μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού στη γερμανική πρωτεύουσα είναι ότι «η Ελλάδα ζει»

Στο αναλυτικό ρεπορτάζ περιγράφεται η παρουσία του έλληνα πρωθυπουργού στο συνέδριο της γερμανικής εφημερίδας στο Βερολίνο. Η περιγραφή αρχίζει από τις διαμαρτυρίες αντιπολιτευομένων Ελλήνων στο συνέδριο και φτάνει μέχρι την ομιλία του κ. Σαμαρά και τις επιδιώξεις του. Το ρεπορτάζ παρατηρεί ότι το μήνυμα του έλληνα πρωθυπουργού στη γερμανική πρωτεύουσα είναι ότι «η Ελλάδα ζει», ότι ο ίδιος «δεν θέλει να ξανακούσει για Grexit», αλλά προτιμά να μιλά «για επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Σαμαράς παραδέχεται ότι πρέπει ακόμη να εφαρμοστούν πολλές μεταρρυθμίσεις, αλλά τονίζει ότι η Ελλάδα κατάφερε ένα θεαματικό comeback.
«Και επειδή αυτό το comeback δεν είναι αισθητό στην Αθήνα και στο Βερολίνο, ο Σαμαράς αξιοποιεί το συνέδριο της Süddeutsche Zeitung για μια επίθεση γοητείας», παρατηρεί η εφημερίδα.

Η Μέρκελ δεν θέλει συζήτηση για άφεση χρέους πριν τις ευρωεκλογές

Στη συνέχεια υπογραμμίζεται ότι βασικός στόχος του έλληνα πρωθυπουργού είναι η απομείωση του χρέους, μολονότι ο ίδιος δεν χρησιμοποίησε την έκφραση αυτή, αλλά προτιμά να παραπέμπει στην υπόσχεση των ευρωπαίων ομολόγων του το 2012.

«Μόνο εάν οι εταίροι στην ευρωζώνη υποχωρήσουν εγκαίρως, θα αποτραπεί στην Ελλάδα η νίκη του λαϊκιστή Τσίπρα στις ευρωεκλογές»

Σύμφωνα με αυτή, οι χώρες της ευρωζώνης θα ασχοληθούν με το ζήτημα του ελληνικού χρέους όταν η Αθήνα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ώρα της αλήθειας θα έλθει τον Απρίλιο του 2014 όταν η Eurostat δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των χωρών της ευρωζώνης για το 2013 και τότε θα επισημοποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα.
«Εάν ήταν στο χέρι του Σαμαρά θα ζητούσε την ίδια μέρα από τους εταίρους άφεση του χρέους», εκτιμά η εφημερίδα και παρατηρεί ότι αυτό ακριβώς θέλει να αποτρέψει η κα Μέρκελ. Φοβάται ότι μια τέτοια παραχώρηση θα ενίσχυε στις επικείμενες ευρωεκλογές τους πολεμίους του ευρώ του κόμματος AfD (Εναλλακτική Επιλογή για τη Γερμανία).

Ο Σαμαράς επιχειρηματολογεί αντίστροφα. «Μόνο εάν οι εταίροι στην ευρωζώνη υποχωρήσουν εγκαίρως, θα αποτραπεί στην Ελλάδα η νίκη του λαϊκιστή Τσίπρα στις ευρωεκλογές», τονίζει η εφημερίδα.

Διαβάστε επίσης:

Νέο ανοδικό πάρτι στο Χρηματιστήριο

Πηγή Deutsche Welle

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Σιακαντάρης: Η βελόνα του ΠΑΣΟΚ έχει κολλήσει και όχι λόγω του Ανδρουλάκη – Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις γι’ αυτά που λέω από το 2010
«Δέχομαι το 2026 προσωπικές επιθέσεις για απόψεις που έχω εκφράσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010» γράφει στην ανάρτησή του
Γιώργος Σιακαντάρης
Μαρία Καρυστιανού: Αν νομοθετηθεί ο όρος γυναικοκτονία θα είναι σαν να λέω ότι η γυναίκα ανήκει στις ευάλωτες ομάδες
«Ο όρος γυναικοκτονία τονίζει τη διάκριση μεταξύ των γυναικών και των ανδρών. Τοποθετεί τη γυναίκα στις ευάλωτες ομάδες, Δεν πιστεύω ότι η γυναίκα είναι αδύναμο φύλο», υποστήριξε η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Μαρία Καρυστιανού
25
Μπαράζ περιοδειών κορυφαίων υπουργών και στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα – «Εξόρμηση» για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους
Τα «αναχώματα» στην Πελοπόννησο λόγω Σαμαρά, το τεστ του πρωθυπουργού για το ποιοι υπουργοί «ιδρώνουν τη φανέλα» και τα «γαλάζια» φροντιστήρια
Κυριάκος Μητσοτάκης 60
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου 6